• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Srednji prst” u Nirnbergu i “nula” Borusije

Autor mondo.ba

Remi bez golova Nirnberga i Borusije Dortmund obilježili domaći navijači koji su nekoliko puta prekidali meč nezadovoljni zbog igranja ponedjeljkom.

Poslije posljednjeg meča 22. kola Bundeslige između Nirnberga i Borusije Dortmund slave navijači Bajerna iz Minhena.

Borusija Dortmund odigrala je 0:0 sa Nirnbergom u gostima i tako upisala treći uzastopni trijumf, nakon kojeg se njena prednost nad drugoplasiranim Bajernim istopila na samo tri boda.

Da su “milioneri” definitivno u krizi pokazuje i to što su u međuvremenu eliminisani u Kupu Njemačke porazom od Verdera, pa vjerovatno i u Ligi šampiona, jer su u prvom meču osmine finala poraženi od Totenhema 3:0.

Potvrda toga je i deset primljenih golova u posljednje četiri utakmice u svim takmičenjima, ali i činjenica da nisu postigli gol na posljednje dve utakmice.

Utakmica sa Nirnbergom, ekipom koja ih nije pobijedila u prethodnih 12 utakmice, trebala je da vrati nadu navijačima Borusije da mogu da izađu iz krize, pa možda i naprave čudo u Ligi šampiona, ali to se nije desilo.

Domaća ekipa ostvarila je cilj i poslije 90 minuta uglavnom provedenih pred svojim šesnaestercom osvojila veliki bod u borbi za opstanak.

Jednu od rijetkih prilika domaći su propustili u 28. minutu kada je Burki odličnom intervencijom “izvadio” Berensov šut pod prečku.

Borusija je imala daleko više prilika, ali je Matenija u nekoliko navrata fantastično branio, a fudbaleri Nirnberga bukvalno GRČevitom borbom uspjeli su da sačuvaju svoju mrežu.

Meć su obilježili navijači Nirnberga, koji su u nekoliko navrata u prvom poluvremenu jasno iskazali stav koji dijeli većina navijala u Njemačkoj, a to je da se fudbal igra vikendom.

Drugi put ove sezone utakmica njihovog kluba zakazana je za ponedjeljak i to je razbjesnilo navijače Nirnberga toliko da su pripremili odgovarajuću koreografiju i nekoliko puta prekinuli meč sa "milionerima“.

Prvo poluvrijeme posljednje utakmice 22. Kola Bundeslige između Nirnberga i Borusije Dortmund završeno je bez golova, ali i novim prekidom.

Sudija je odlučio da odsvira kraj prvog dijela nakon što su navijači Nirnberga još jednom zasuli crnim sunđerima fudbalera Borusije Dortmund koji je trebao da izvede korner, a to se dešavalo još nekoliko puta tokom meča.

Fanovi Nirnberga na tribini imaju rekvizite kojima pokazuju srednji prst čelnicima Bundes lige, a u nekoliko navrata gađali su protivničke fudbalere crnim sunđerima, a zapaljene su i baklje, što nije čest slučaj na stadionima Bundeslige.

BUNDESLIGA - 22. KOLO:

Nirnberg – B. Dortmund 0:0

Igrano u nedjelju 

Frankfurt - B. Menhengladbah 1:1 (1:0)
/Da Kosta 45+2 - Zakarija 82/

Leverkuzen - Dizeldorf 2:0 (1:0)
/Haverc 18, Bejli 66/

Igrano u subotu


Hofenhajm - Hanover 3:0 (2:0)
/Žoelinton 4, Belfodil 14, Demirbaj 80/

Šalke - Frajburg 0:0

Štutgart - Lajpcig 1:3 (1:1)
/Zuber pen. 16 - Poulsen 6, 74, Sabicer 68/

Volfsburg - Majnc 3:0 (1:0)
/Arnold 4, Veghorst pen. 69, Knohe 76/

Herta - Verder 1:1 (1:0)
/Selke 25 - Pizaro 90+6/


odigrano u petak

Augzburg - Bajern 2:3 (2:2)
/Gorecka ag. 1, Ji 21 - Koman 17, 45+3, Alaba 53/

TABELA: Borusija Dortmund 51, Bajern Mihnen 48, Borusija Menhengladbah 43, RB Lajpcig 41, Bajer Leverkuzen 36, Volfsburg 35, Ajntraht 34, Hofenhajm 33, Herta 32,Verder 31, Majnc 27, Fortuna 25, Frajburg 24, Šalke 23, Augzburg 18, Štutgart 15, Hanover 14, Nirnberg 13.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC