• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derbi Istanbula za pamćenje: Bešiktašu malo 3:0!

Autor mondo.rs

Sjajan meč na krcatom "Vodafon" stadionu u najvećem gradu Turske. Fener se vratio iz nokdauna!

 Bešiktaš - Fenerbahče 3:3 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Pet i po godina nije odigran efikasniji derbi Istanbula:

Bešiktaš - Fenerbahče 3:3!

U utakmici koja će se dugo prepričavati, vezista Bešiktaša Šinđi Kagava je od starta zaplesao po terenu, a njegovi saigrači su do odmora tresli i tresli mrežu gola Fenerbahčea.

Činilo se da je ovo samo njihovo veče...

Gokan Gonul je u 10. minutu iz gužve postavio 1:0, Burak Jilmaz je osam minuta kasnije iz penala doneo 2:0, posle čega je obezbedio domaćinu i velikih 3:0, "potkopavši" loptu u nadoknadi vremena pred pauzu.

Navijači Bešiktaša su doslovno plakali od sreće, oduševljeni onim što su videli, ali je usledio za njih gorak nastavak.

Vođstvo od 3:0 nije bilo dovoljno!

Slovenački vezista Miha Zajc dao je gol u 54. minutu i udarcem iz peterca dao nadu gostima - 3:1. Usledio je udarac glavom Sadika Džiftpinara u 61. minutu posle "slobodnjaka" za 3:2, posle čega je bilo jasno da će ofanziva Fenerbahčea biti još žešća.

Igrao se 67. minut, kada je Hasan Kaldirim "namestio" nogu na oko 20 metara od gola, šutnuo iz sve snage i poslao loptu pod prečku. Loris Karijus se bacio, ali je nije dohvatio, niti sprečio veliki povratak Fenera - 3:3!

Igrači Šenola Guneša oporavili su se od šoka, pokušali da još jednom povedu, ali je šutevima Buraka Jilmaza falilo nekoliko centimetara da Volkan Demirel bude savladan i četvrti put. Najbliži golu za 4:3 Bešiktaš je bio u 80. minutu, kada je Jilmazov udarac glavom zatresao stativu - ne i mrežu.

Iako je odigrano čak sedam minuta nadoknade (uglavnom zbog upotrebe VAR tehnologije) ispostavilo se da je 3:3 bio konačan rezultat. Fenerbahčeu ovaj bod neće previše značiti, jer će samo na bod odmaći od zone ispadanja, ali bi način na koji se vratio u važnoj utakmici mogao da "prelomi" veoma tešku sezonu turskog velikana.

Sa druge strane, Bešiktaš će žaliti za propuštenim i ostati na trećoj poziciji tabele, sa dvocifrenim zaostatkom za liderom, Bašakšehirom, koji ima 11 poena više. Između ta dva tima, na drugom mestu se nalazi Galatasaraj, sa pet bodova više od Gunešovog tima, za koji ovog ponedeljka nije nastupio srpski vezista Adem Ljajić, zbog suspenzije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC