• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odličan start Borca!

Autor mondo.ba

Siguran start lidera Prve lige Republike Srpske - pobjeda u derbiju protiv Slavije u Istočnom Sarajevu. Slavila i Sloga iz Gornjeg Crnjelova.

 Slavija Borac 0:2 Prva liga RS 17. kolo Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Po gol u oba poluvremena bio je dovoljan fudbalerima banjalučkog Borca za sigurnu pobjedu na startu drugog dijela prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske.

Tim Darka Vojvodića savladao je Slaviju u Istočnom Sarajevu 2:0 (1:0), a pogotke za "crveno-plave" postigli su Saša Kajkut u prvom, te Vladan Danilović u drugom poluvremenu.

Pobjeda Banjalučana u derbiju 17. kola, u duelu nekadašnjih premijerligaša, mogla je biti i ubjedljivija da se kapitenu gostujućeg tima Stojanu Vranješu nije isprijećila prečka, dok su svoje prilike imali i domaći fudbaleri, ali "sokolovi" nisu uspjeli da ih realizuju, pa su gosti u Banjaluku odnijeli kompletan plijen.

Borac će tako u odličnom raspoloženju dočekat revanš meč četvrtfinala Kupa BiH na Gradskom stadionu protiv Širokog Brijega (srijeda, 18 časova, prenos na Areni Sport).

SLAVIJA - BORAC 0:2 (0:1)

SLAVIJA: Butorović, Cicović, Regoje, A. Pušara, N. Pušara, Babić, Kokot, Popovac (62. Radovanović), Šćepanović, Rizvanović, Arbinja (79. Lalović). Trener: Milan Gutović.

BORAC: Topolović, Bajić, Kajkut (90+2. Runić), Danilović, Ćosić, Milutinović, Si. Dujaković, Vranješ, Janičić, Aničić (58. Jakupović), Ziljkić (71. Radulović). Trener: Darko Vojvodić.

Razlika između dvije prvoplasirane ekipe ostala je ista, s obzirom da je i Borčev najbliži pratilac, Sloga iz Gornjeg Crnjelova, slavila u prvom kolu nastavka prvenstva.

Mnogo teže od očekivanog, tim Dragana Mićića stigao je do minimalnog trijumfa protiv Sutjeske iz Foče, a gol vrijedan tri boda postigao je Dragiša Komarčević u finišu susreta.

Veoma bitan trijumf upisali su fudbaleri Alfa Modriče, koji su na svom terenu porazili Tekstilac. Jedini gol na meču postigao je mladi Stefan Trivan, koji je ove zime na stadion "Dr Milan Jelić" stigao na pozajmicu iz banjalučkog Borca, te tako "pogurao" Modričane na samo bod do Lige za prvaka.

Dervećani su ostali posljednjeplasirani tim lige, dok je zvornička Drina, takođe nakon minimalnog domaćeg trijumfa protiv Željezničara, pretposljednje mjesto prepustila Slobodi, koja je u Banjaluci odigrala 1:1 protiv Kozare.

Rudar Prijedor u nastavku je slomio otpor Podrinja i upisao najubjedljiviju pobjedu u ovom kolu. Briljirao je "rezervista" Danilo Marmat, strijelac dva pogotka.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

PRVA LIGA REPUBLIKE SRPSKE - 17. KOLO:

Slavija - Borac 0:2 (0:1)
/Kajkut 22, Danilović 81/

Drina - Željezničar 1:0 (1:0)
/Marković 11/

Sloga - Sutjeska 1:0 (0:0)
/Komarčević 78/

Sloboda - Kozara 1:1 (0:1)
/Savanović 77 - Lolić 23/

Alfa Modriča - Tekstilac 1:0 (1:0)
/Trivan 20/

Rudar Prijedor - Podrinje 3:0 (0:0)
/Ramić 53, Marmat 75, 78/

TABELA: Borac 44, Sloga 41, Rudar Prijedor 31, Kozara 22, Željezničar 21, Podrinje 20, Alfa Modriča 19, Slavija 19, Sutjeska 17, Drina 17, Sloboda 17, Tekstilac 14.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Svaka cast

Sad ispuniti stadion i nadati se čudu protiv Širokog u Kupu jer pobjeda bi znacila staviti jednu ruku na trofej i pravu senzaciju

2

Borac vodi 2:0

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC