• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karma ne prašta: Griliš golom nokautirao Birmingem!

Autor mondo.rs

Nekih 57 minuta nakon što ga je dripac sa tribine udario pesnicom sa leđa, "desetka" Aston Vile postigla je gol za pobedu na "Sent Endrjuzu".

Karma je bila spremna!

Džek Griliš postigao je gol za pobedu na stadionu najvećih rivala, sa čijih je tribina pre toga na teren utrčao neki dripac i udario ga kukavički pesnicom sa leđa.

Kapiten "vilijana" u dresu sa brojem "10" pao je od siline udarca u lice, sabrao se, ustao, poneo kao da se ništa nije dogodio, nastavio da igra fudbal i nekih sat vremena kasnije postigne gol za konačnih i emotivnih: Birmingem - Aston Vila 0:1 (0:0) u 36. kolu Čempionšipa, posle kog su fudbaleri menadžera Dina Smita preskočili gradskog rivala na 10. poziciji na tabeli.

Kada je sudija odsvirao kraj 125. "derbija Drugog grada", fudbaleri u plavim dresovima popadali su po terenu, a većina od 26.630 navijača (plus jedan uhapšen) na "Sent Endrjuzu" posmatralo je burno slavlje omraženih komšija.

VIDEO: PESNICOM S LEĐA NA FUDBALERA


"Second City derby" od 1879. izvlači najbolje i najgore iz stanovnika Birmingema, ali će ovaj svakako ostati jedan od najčešće pominjanih i repriziranih. I vervatno poslednji koji je uveliko privedeni huligan odgledao uživo, makar tih deset minuta do kada su ga redari odvukli sa terena pred sudiju, ali ne Tima Robinsona.

"Ovo je najbolji dan u mom životu", rekao je nasmejani Griliš u TV intervjuu. 

Griliš video
Izvor: YouTube

Tabela: Norič 72, Lids 70, Šefild junajted 68, VBA 61, Midslbro 58, Derbi 55, Bristol siti (-1) 54, Notingem 53, Aston Vila 51, Preston 51, Birmingem 50, Hal 50, Brentford (-1) 49, Šefild venzdej 49, Svonsi (-1) 47, Stouk 45, Blekburn 44, KPR 43, Reding 36, Vigan 36, Milvol 34, Roterhem 33, Bolton 29, Ipsvič 22.

On je u 67. minutu na asistenciju Nila Tejlora postigao četvrti pogodak u sezoni, u kojoj je njegov tim osvojio svih šest bodova protiv ekipe menadžera Garija Monka.

Ovaj 23-godišnjak, bivši mladi reprezentativac Engleske, povredio se ozbiljno u decembru i propustio 13 utakmica u ligi i eliminaciju iz FA kupa od Svonsija (0:3), a povratak na teren u prošlom kolu obeležio je golom za 4:0 protiv Derbija, da bi osam dana kasnije doneo 48. ligašku pobedu klubu nad plavima, koji su ostali na 36, uz 29 remija.

Ukupno, računajući i kupove, skor u "derbiju Drugog grada" iznosi 56-31-38 u korist Aston Vile, koja nema poraz u ligi od Birmingema punih 14 godina.

Bio je 20. mart 2005. kada je na "Endrjuzu" proslavljena pobeda od 2:0, tada još u Premijer ligi.

Nisu u svakoj od narednih sezona rivali bili u istom rangu, ali se navijači Birmingema nisu poradovali u 14 utakmica u nizu od kojih su čak deset dobili bordo-plavi.

Komšije su u tom periodu odigrale dva Liga kup susreta i svako je dobio po jedan: Birmingem četvrtfinale 2010, Aston Vila 3. kolo 2015.

"Sent Endrjuz" i "Vila park" udaljeni su manje od pet kilometara, a ovaj rivalitet nazvan statusu "drugog engleskog grada" koji je Birmingem stekao tokom industrijske revolucije u drugoj polovini XVII veka.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC