• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Valensija ima novog klinca za velika dela!

Autor mondo.rs

"Mali" Feran Tores istrčao je sprint sa svoje polovine u 90. minutu i rutinski završio kontru za pobedu sa igračem manje na terenu i penalom više u svojoj mreži.

Španski tinejdžer Feran Tores ležerno je zaobišao Bona i posle sprinta sa svoje polovine ritnski poslao loptu u mrežu u 90. minutu utakmice u kojoj je njegov tim rivalu dao penal i igrača više "fore".

Ni to nije bilo dovoljno pred 11.502 navijača ove nedelje uveče na "Motliviju" da izbegne poraz u meču 27. kola Primere: Đirona - Valensija 2:3 (1:1), posle munjevite kontre koju su na ulasku u nadoknadu vremena izveli momci trenera Marselina.

Savršen pas u prostor Žofrija Kondogbije, 19-godišnji Tores elegantno je pretvorio u dribling pored istrčalog golmana domaćih i potom postigao drugi gol u prvenstvu, a treći u sezoni za četvrtu uzastopnu pobedu "slepih miševa" u svega 15-ak dana.

VIDEO: MESI PROTIV SUDIJE

Đirona je igrala sa igračem više u polju od 72. minuta kada je Fakundo Ronkalja napravio početničku grešku kao poslednji igrač odbrane i zbog toga morao da saplete rivala, a do izjednačenja stigla deset minuta kasnije kada je Muktar Dijakabi nesmotreno igrao rukom u jednom vazdušnom duelu u svom šesnaestercu.

Večeras izvanredni španski arbitar Karlos del Sero Grande pokazao je Ronkalji drugi žuti karton nakon što pre toga pustio domaće da nastave i opasnu akciju i umalo Neta, a potom prepoznao igranje rukom mladog Francuza za šta je Valensija kažnjena pogotkom Karlosa Stuanija sa bele tačke za 2:2.

U REALU I DALJE "GORI": ISKO ŽRTVA

Jesenas "mlitava" Valensija igra odlično u 2019. godini, poraz u ligi nema od 5. januara i gostovanja Alavesu, dok je u istom periodu Marselinov tim savladan samo jednom - u četvrtfinalu Kupa kralja od Hetafea u gostima - što je uz mnogo napora i emocija nadoknađeno u revanšu na "Mestalji".

Marselino je Dijakabija uveo u igru samo sedam minuta ranije umesto Gončala Guedeša, levonogog Portugalca koji je u 14. minutu doveo ekipu u vođstvo od 0:1 na asistenciju Rodriga Morena.

Ta prednost trajala je belo-crnima do 22. minuta, kada je Žonas Ramaljo poravnao na proigravanje Aleksa Granelja. Ekipa trenera Euzebija Sakristana vratila se na teren rešena da preuzme vođstvo, ali je preuzela samo jalovu inicijativu u kojoj je svaka greška crveno-belih "mirisala" na drugi gol Valensije.

Stigao je već u 53. minutu preko Danija Pareha, koji je još jednom odigrao izvanredan meč. Marselino je tada napravio dve izmene, tražeći najumornije pojedince na terenu, a prepoznao ih je u Kevinu Gameiru i Morenu, umesto kojih su šanse dobili Denis Čerišev i Danijel Vas.

LA LIGA: SVI REZULTATI, STRELCI I TABELA

Njih dvojica doneli su energiju na teren, što je moglo da se oseti i kraj aut linije, pa je Sakristan u 71. minutu napravio dvostruku izmenu i pokušao da uzvrati uvođenjem Sejdue Dumbije i Pedra Pora. Ispostavilo se da je već u sledećoj akciji "svenula" kontra koju je Ronkalja "platio" isključenjem, a Marselino neplaniranom izmenom gde je "rupu" u odbrani trebalo da popuni Dijakabi.

Kako je obavio posao, već smo napomenuli, međutim gol sa penala koji je postiglo nesuđeno pojačanje Barselone, Stuani, samo je navelo Katalonce na pomisao da je pobeda tu i da samo valja jače krenuti prema Netu.

Krenuli su grlom u jagode i na kraju ostali praznih šaka u utakmici koji su greškama obeležili, pre svega, njihovi rivali.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC