• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Je li kraj? Sedloski već čestitao Sarajevu!

Autor mondo.ba

Sarajevo na "Pecari" pregazilo Široki Brijeg i praktično riješilo pitanje ovosezonskog šampiona u Premijer ligi BiH.

Iako je do kraja sezone u Premijer ligi BiH ostao da se odigra kompletan treći krug takmičenja, odnosno 11 kola, sve je izvjesnije da će Sarajevo, nakon trogodišnje vladavine mostarskog Zrinjskog, osvojiti šampionsku titulu.

"Bordo" tim nakon večerašnjeg ubjedljivog slavlja na "Pecari" (3:0) sada ima ogromnih 11 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Zrinjskog, pa je teško očekivati da "plemići" u preostalih 11 rundi uspije stići i prestići Sarajlije.

Toga je svjestan i trener Širokobriježana Goce Sedloski, koji je po završetku utakmice i ubjedljivog poraza svog tima, već sada Sarajevu čestitao na osvajanju titule!

"Čestitke Sarajevu na pobjedi, ali i na osvojenom prvenstvu. I prije utakmice rekao sam da su oni prvaci", rekao je makedonski stručnjak, te se zatim osvrnuo i na dešavanja na terenu:

"Ovo je za nas veliki udarac, veliki šamar. Nismo realizovali svoje šanse, a Sarajevo to ne oprašta. Ali, idemo dalje, ali težim putem. Šta je, tu je, to je fudbal. Svi smo htjeli da ostanemo na trećoj poziciji, ali protivnik nam to nije dozvolio."

Sedloski se osvrnuo i na revanš meč četvrtfinala Kupa BiH, u kojem će njegov tim u srijedu na Gradskom stadionu u Banjaluci protiv Borca braniti 2:1 iz prvog meča.

"Znamo da nas čeka teška utakmica protiv Borca. Ali, moramo se probuditi ako želimo dobar rezultat i prolaz dalje", svjestan je Sedloski.

Mnogo više razloga za zadovoljstvo imao je Husref Musemić, čija ekipa sigurnim korakom hita ka tituli, trećoj u istoriji, a prvoj od 2015. godine.

Večerašnji trijumf na "Pecari" bio je prvi gostujući za Sarajevo otkako se igra zajednička Premijer liga BiH.

"Otvaranjem utakmice nisam zadovoljan, jer smo djelovali konfuzno i nervozno. Ali, onog trenutka kada smo postigli pogodak, postali smo mirniji i počeli smo da igramo, da bi poslije drugog pogotka pitanje pobjednika bilo riješeno. Široki Brijeg imao je svoje prilike, ali na našu sreću nije ih uspio realizovati. Uspjeli smo prekinuti tu tradiciju. Ovo su veoma bitni bodovi za naš cilj, a to je da budemo prvi. Ima još 11 utakmica da se igra, 33 boda su u igri", poručio je Musemić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC