• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve u 16 sa Saletom Jankovićem: Kad igrač nosi HIV...

Autor mondo.rs

Kada smo ideju počeli da pretvaramo u podcast, jedan od prvih na koje sam pomislio bio je Aleksandar Janković.

 Sve u 16 sa Saletom Jankovićem: Kad igrač nosi HIV... Izvor: MONDO

I, čim smo se čuli, napomenuo sam mu da želim da pričamo o stručnim temama, konkretnim situacijama sa kojima se susreće jedan fudbalski trener, iskušenjima koje nosi taj stresan i nesiguran posao, ali i da bih voleo da to ne bude jedna epizoda, već da bude moj i vaš gost više puta, kada god se za to stvore uslovi.

SVE U 16 SA DEKIJEM STANKOVIĆEM: KAD ŽOZE NAPRAVI "TENZIJICU"

Kada će to sledeći put biti? Ne znam, jer se ispostavilo da sam ga pozvao "u minut do 12" pre nego što će otputovati u Kinu i postati trener mlade reprezentacije te zemlje.

Fudbaleri sa kojima bude radio u zemlji koja će uskoro imati 1,4 milijardi stanovnika upoznaće obrazovanog, elokventnog i energičnog trenera, sa kojim sam imao prilike da blisko sarađujem dok je trenirao Crvenu zvezdu i mladu reprezentaciju Srbije i za kog sam bio siguran da će u razgovoru pred kamerama i mikrofonima ponuditi publici konkretne odgovore o specifičnostima svog posla.

Jedna od specifičnosti je formiranje tima od 11 igrača, od kojih je svaki poseban na svoj način, od kojih svaki nosi nosi neku tajnu, neki talenat, neku slabost, neku vrlinu, neku manu.

Znao sam i da mi neće zameriti ako budem još konkretniji i pitam ga - šta trener da uradi ako mu jednog dana igrač priđe i kaže: "Šefe, moram nešto da vam kažem", a ispostavi se da momak nosi HIV virus, da je gej i da se zbog toga susreće sa određenim problemima u svlačionici ili van nje, itd.

Kako sa Maurom Ikardijem, a kako sa Kepom Arizabalagom, da li je Adrien Ravio pogrešio što je za menadžera postavio majku i da li je Ognjen Vranješ nepravedno sklonjen iz Anderlehta i reprezentacije BiH, sve su to bile aktuelne vesti iz fudbala sa kojima je mogla da se povuče jasna paralela, a kako je razgovor odmicao, tako smo spontano "skliznuli" i u revijalnu priču o nekim nostalgičnim vremenima kada je Sale kao klinac imao privilegiju da trenira u Crvenoj zvezdi uz Dragana Stojkovića i Vladimira Jugovića.

Kakvi su izbliza bili Piksi i Juga, a kakvi ostali, Sale će vam ispričati u drugom delu podcasta koji će sasvim sigurno imati i svoje nastavke.

Poslušajte razgovor na SoundCloud platformi...



...ili pogledajte gostovanje fudbalskog trenera Aleksandra Jankovića u Mondo podcastu "Sve u 16".

Mondo podcast Sve u 16, gost Aleksandar Janković
Izvor: MONDO



Zapratite #Sveu16 podkast na YouTube ili SoundCloud kanalu, tamo vas čekaju stare epizode i novi gosti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC