• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slišković pred Sarajevo: Meč sezone za Zrinjski!

Autori mondo.ba Autori Fena

Zrinjski će u srijedu u Mostaru pokušati nadoknaditi 0:1 zaostatak za Sarajevom iz prvog susreta četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

 Zrinjski - Sarajevo, revanš četvrtfinala Kupa BiH, najava Blaž Slišković Izvor: Samir Cacan/MONDO

Trener "plemića" Blaž Slišković je istakao da je sutrašnja utakmica sa Sarajevom meč sezone za njegovu ekipu.

"Ako prođemo Sarajevo ostali protivnici koji bi nas mogli dočekati u polufinalu i finalu sigurno su manje kvalitetni, tako da bih u ovom trenutku rekao da je to utakmica sezone za nas, posebno ako uzmemo u obzir bodovnu razliku koju ima Sarajevu u prvenstvu", izjavio je strateg Zrinjskog na konferenciji za novinare.

Slišković je istakao da će njegovi igrači morati biti koncentrisani svih 90 minuta utakmice kako bi protivniku dali što je moguće manje prilika za postizanje gola.

Koliko je Sarajevo opasno, dodao je Slišković, vidjelo se u nedjelju u Širokom Brijegu gdje su izabranici Husrefa Musemića u razmaku od desetak minuta odigrali tri ubojite kontre, postigli tri gola i riješili utakmicu.

Njegov kolega na klupi Sarajeva Husref Musemić istakao je da i njegov tim ima visoke ambicije u najmasovnijem bh. takmičenju.

"Imamo rezulat koji nije pretjerano ni dobar ni loš, ostavlja prostor da odigramo kvalitetno. Sigurno da imamo ambicije da idemo dalje, a da li ćemo uspjeti ostvariti dobar rezultat ostaje da vidimo u srijedu", rekao je Musemić.

U nastavku sezone Sarajevo je u četiri utakmice upisalo četiri pobjede, primivši u te četiri utakmice samo jedan gol, dok je Zrinjski upisao tri remija i jedan poraz uz samo jedan postignuti pogodak.

"Sve argumenti su na strani protivnika, i samopouzdanje, i kvalitet igre, i imaju razloga da s optimizmom očekuju sutrašnju utakmicu. Ja se nadam kako bi to moglo potaknuti moje igrače na dodatni angažman i motiv".

Kada je u pitanju kadar za sutrašnju utakmicu Slišković neće moći računati na Ivana Čurjurića, Abida Mujagića i Nermina Hajdarevića, koji su upisali nastupe za druge timove u ranijoj fazi Kupa BiH.

Nekoliko igrača muče lakše povrede, a za sada je sigurno da će utakmicu propustiti Dalibor Veselinović.

S druge strane, nakon dužeg vremena Damir Šovšić je spreman, a u konkurenciji će biti i krilni napadač Staniša Mandić koji bi mogao upisati svoj prvi nastup i pomoći Zrinjskom u rješavanju problema hronične neefikasnosti.

Utakmica Zrinjski - Sarajevo igra se u srijedu na stadionu "Pod Bijelim brijegom" od 16 sati, uz direktan prenos na Arenasport televiziji.

Četvrtfinale Kupa BIH:

Klis - Sloga GC prvi meč 1:1
Borac - Široki Brijeg prvi meč 1:2
Zrinjski - Sarajevo prvi meč 0:1
TOŠK Tešanj - Zvijezda Gradačac prvi meč 2:0

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC