• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSL: Uzbudljiv finiš prvenstva, Zvezda na -3

vojvodina izjednačila protiv Patizana u 86. minutu. Zvezda ubedljiva protiv Bežanije, tri gola Milijaša. OFK u agoniji, Banat herojski.

 MSL: Uzbudljiv finiš prvenstva, Zvezda na -3 Izvor: MONDO

Pre samo tri kola Meridijan Superlige Srbije Partizan je imao velikih sedam bodova prednosti nad Crvenom zvezdom. Tri kola kasnije, ta prednost se istopila i sada je samo tri boda, a do kraja prvenstva ima još osam kola.

Partizan je u Novom Sadu vodio sve do četiri minuta pre kraja meča i umalo je sa deset igrača izvojevao veliku pobedu. Međutim, u 86. minutu Buač je izjednačio i Vojvodina je otkinula bodove crno-belima.

Crvena zvezda je ubedljivo pobedila Bežaniju 4:1, a trostruki strelac bio je Nenad Milijaš, a njegov treći gol bio je za fudbalske špice. Bežanija je u 25. minutu imala odličan rezultat 1:1, ali je potom sudija isključio golmana Ostojića zbog prekršaja nad Ognjenom Koromanom izvan kazenog prostora i od tog trenutka bilo je jasno da gosti neće ponoviti podvig od pre dva kola kada su Partizanu uzeli bod na njegovom terenu.

Ovo, 25. kolo obeležili su i dobri rezultati gostujućih ekipa, pogotovo onih koje se bore za opstanak, kao i čak šest crvenih kartona na šest mečeva. Od toga su dva dosuđena Banatu na gostovanju Smederevu, dva Partizanu i jedan Vojvodini i jedan Bežaniji!

Vojvodina i Partizan odigrali su 1.1, a crno-beli su meč završili sa devetoricom igrača u polju, jer je najpre u 61. minutu isključen Milan Vještica, a tri minuta pre kraja i Brazilac Žuka. Kao i jesenas, Partizan nije uspeo da sačuva prednost protiv Novosađana.

Partizan je dugo tražio igru protiv Vojvodine, koja je bila konkretnija u prvom delu i imala nekoliko dobrih prilika za gol. U nastavku Partizan je pojačao ofanzivu i kao plod takve igre u 49. minutu dosuđen je penal nad Stevanom Jovetićem, koji Nenad Đorđević pretvora u gol.

Međutim, Partizan je gotovo pola sata igrao sa igračem manje, jer je zbog dva žuta kartona isključen štoper Milan Vještica. Četiri minuta pre kraja meča poklekla je odbrana crno-belih. Posle gužve u šesnaestercu najbolje se snašao Buač, koji donosi izjednačenje domaćinu.

Poslednji minuti bili su uzbudljivi. Partizan je ostao sa devet igrača u polju, jer je Žuka dobio drugi žuti, a potom je Vojvodina ostala sa desetoricom, jer je isključen Ilija Radović (dva žuta kartona).

Moeira je imao veliku priliku za Partizan u poslednjim trenucima, a potom i stopostotnu Buač na drugoj strani.

Crvena zvezda nije dozvolila iznenađenje. Bežanija je igrala egal u prvih pola sata, ali kada je golman Ostojić isključen zbog prekršaja nad Ognjenom Koromanom, bilo je očigledno da crveno-beli neće dozvoliti nikakav kiks.

Zvezda je povela u 10. minutu, kada je posle akcije Batoligara, lopta došla do Milijaša koji je prosleđuje u mrežu. U 25. minutu Bežanija je izjednačila preko Ranđelovića, koji je, zaboravljen od Tutorića i Nikova, neometan sa pet metara glavom matirao svog prezimenjaka.

Dejan Milovanović, koji je odigrao 200. meč za Crvenu zvezdu, doneo je prednost svom timu u poslednjem minutu prvog poluvremena, sjajnim udarcem a rezervni golman Bežanije Bojan Pavlović je paradom ulepšao gol.

U nastavku je centralna ličnost bio Milijaš. Za samo pet minuta postigao je dva sjajna gola. Najpre je u 52. minutu, potpuno sam sa ivice šesnaesterca, opalio po lopti, a ona od stativu ulazi u gol. Samo koji minut kasnije Miljaš je postigao evro-gol. Sa 25 metara uhvatio je volej, a lopta se zarila u mrežu.


Zvezda je do kraja meča propustila bar još tri veoma dobre šanse za gol, ali Batoligar, Dušan Basta i Igor Burzanović nisu bili spretni.

Iznenađenje kola je pobeda kulskog Hajduka nad Čukaričkim na Banovom brdu. Tri boda, zlata vredna ili bolje rečeno opstanka vredna, Hajduku je doneo u 18. minutu talentovani Milan Perić, na koga je "oko bacio" i Partizan.

Banat je herojski izdržao sa devetoricom protiv Smedereva. Smederevci su poveli u 59. minutu, da bi potom gosti ostali sa igračem manje (drugi žuti Zoriću u 67. minutu). U tim trenucima Smederevo je propustilo dve velike prilike (Mladenović pogodio stativu, potom i Sočanac ne pogađa), a Dejan Osmanović tek što je ušao u igru donosi izjednačenje posle greške odbrane domaćih. To je Osmanoviću 100. prvenstveni gol u karijeri!

Do kraja meča, Banat je ostao sa devetoricom, jer je isključen i Matić u 79. minutu.

Napredak iz Čačka nosi važan bod. Kruševljani su poveli u finišu prvog dela. Domaćin je početkom drugog dela najpre promašio penal, a u 65. minutu mladi Lazović je iz poluvoleja izjednačio.

OFK Beograd je u velikoj krizi. Iako su "romantičari" poveli u Lučanima, domaćin je opravdao ulogu favorita i na kraju dobio 3:1. OFK Beograd je sada na deobi pretposlednjeg mesta sa Napretkom!.

REZULTATI 25. kola:

Čukarički - Hajduk 0:1 (0:1)
/Perić 18'/

Borac - Napredak 1:1 (0:1)
/Lazović 65' - Branković 42/

Smederevo - Banat 1:1 (0:0)'
/Martinović 59' – Osmanović 73'/

Vojvodina - Partizan 1:1 (0:0)
/Buač 86' - Đorđević 49' penal/

Mladost Lučani - OFK Beograd 3:1 (1:1)
/Milošević 27', Prtenjak 62' i 67' – Krstičić 16'/

Crvena zvezda - Bežanija 4:1 (2:1)
/Milijaš 10', 52', 55', Milovanović 45' - Ranđelović 26'/

Tabela: Partizan 56, Zvezda 53, Vojvodina 44, Čukarički 34, Borac 34, Smederevo 32, Mladost 30, Banat 26, Hajduk 26, OFK Beograd 25, Napredak 25, Bežanija 15.

Na našem web sajtu www.mtsmondo.com možete da pogledate foto-galeriju iz Novog Sada i detalje sa utakmice Zvezda-Bežanija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC