• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plea pogodio, ali Menš ponovo nije slavio

Autor mondo.ba

Menhengladbah i Frajburg su na "Borusija parku" otvorili 26. kolo Bundeslige i podijelili bodove.

Rezultatu iz Menhengladbaha se najviše raduju u Frankfurtu.

Borusija je prekinula niz od vezana poraza kod kuće, ali ne željenim rezultatom.

Frajburg je u gostima odigrao "školski", pametno u odbrani, dok su sa loptom u nogama izgledali dosta "komforno", ali ne i mnogo opasno. Mnogo bolji nisu bili ni domaćini, koje može radovati činjenica da su njihova dva najbolja strijelca i asistenta nakon osam kola kombinovala za gol...

Menhengladbah - Frajburg 1:1 (1:1)

U prvom dijelu nije viđeno mnogo prilika, ali jesu dva pogotka.

Već u 10. minutu Paskal Stencel je nakon dodavanja Mikea Franca iz prve uputio prizeman centaršut sa desne u šesnaesterac, a Vinćenco Grifo je u istom maniru uputio udarac na gol savladao pomalo iznenađenog Jana Somera.

Zanimljivo, Grifo je rođen u Forzhajmu u Njemačkoj, a seniorsku karijeru je počeo u Hofenhajmu koji je napustio 2015. i pridružio se Frajburgu u transferu vrijednom 1,5 miliona evra. Dvije godine kasnije Borusija iz Menhengladbaha je za njegove usluge Frajburgu "izbrojala" šest miliona evropskih novčanica, da bi ga već sljedećeg ljeta prodala Hofenhajmu koji ga je u januaru ove godine proslijedio na pozajmicu u Frajburg.

Veznjak je tako na sjajan način proslavio poziv u selekciju Italije, koja počinje svoju kampanju za Euro 2020. protiv Finske 23. marta u Udinama, a tri dana kasnije u Parmi će ugostiti Lihtenštajn.

Vođstvo gostiju je trajalo šest minuta nakon kojih su, na oduševljenje svih navijača Borusije, za izjednačenje kombinovali Torgan Azar i Alesan Plea.

Prije nego što je Francuz zakucao povratni pas Azara iza Aleksandera Švolova posljednji gol je postigao u 18. kolu na gostovanju u Leverkuzenu. Ovo mu je bio 11 gol u sezoni.

Azar "posti" od 16. runde Bundeslige, a na kontu ima devet golova i deset asistencija.

Drugo poluvrijeme nije ponudilo mnogo uzbuđenja pa je Frajburg i dalje ostao na jednom trijumfu na gostovanju u Menhengladbahu. To je bilo daleke 1995. godine...

Uprkos "suši" dva najbolja strijelca i četiri vezana meča kod kuće bez pobjede, tri poraza i večerašnji remi, "Menš" se ipak održao među prva četiri tima, ali petoplasirani Ajntraht je na samo četiri koraka daleko uz utakmicu manje.

BUNDESLIGA - 26. KOLO:

Menhengladbah - Frajburg 1:1 (1:1)
/Plea 16 - Grifo 10/

u subotu

Augzburg - Hanover 15.30
Šalke - Lajpcig
Štutgart - Hofenhajm
Wolfsburg - Dizeldorf
Herta - Dortmund 18.30

u nedjelju

Leverkuzen - Verder 13.30
Frankfurt - Nirnberg 15.30
Bajern - Majnc 18.00

TABELA: Bajern 57, Borusija Dortmund 57, Borusija Menhengladbah (+1) 47, RB Lajpcig 46, Ajntraht 43, Bajer Leverkuzen 42, Volfsburg 39, Hofenhajm 37, Verder 36, Herta 35, Frajburg (+1) 31, Fortuna 31, Majnc 30, Šalke 23, Augzburg 22, Štutgart 19, Hanover 14, Nirnberg 13.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC