• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milvol kao da je UKLET: Prokockali polufinale FA Kupa

Autor mondo.rs

"Lavovima" je bilo malo i 2:0 do 88. minuta pošto je Brajton neverovatnim spletom srećnih okolnosti uspeo da izjednači, a potom i da slavi za polufinale FA Kupa sa penala.

Bez drugoligaša u najstarijem zvaničnom takmičenju na svetu!

Milvol je ovog popodneva na svom "Denu" imao 2:0 protiv Brajtona do 88. minuta, ali to im nije bilo dovoljno za polufinale...

Probudili su se "galebovi" i srećno uspeli da postignu dva gola za izjednačenje, pred poslednji sudijski zvižduk posle neverovatnog kiksa golmana Martina, da bi bili bolji posle izvođenja jedanaesteraca - 5:4 (2:2 u regularnom delu).

Pored Brajtona, u polufinalu su i Mančester siti, Vulverhempton i Votford.

Mala ekipa iz Londona, pre svega poznata zbog navijača, je 2004. godine igrala finale FA Kupa i izgubila ga od Mančester junajteda, što je bilo dovoljno za učešće u Kupu Uefa, ali ovoga puta su stali na dva koraka od tog uspeha.

Domaći tim je poveo u 70. minutu golom Aleksa Pirsa, Irca na dan "Svetog Patrika, da bi njegov zemljak duplirao Edrijen O'Brajen tu prednost u 79. i činilo se da je to to...

Međutim, Jurgen Lokadija je u 88. minutu smanjio rezultat i doneo veliku neizvesnost na "Den", tekla je nadoknada kada je Milvol napravio loš faul na tridesetak metara od gola, ali su navijači odahnuli kada je Marč poslao slabu loptu iz prekida.

No, i takva loša lopta, uspela je da prevari do tada odličnog golmana Martina koji je hteo da boksuje, ali mu je lopta prošla kroz ruke i završila u mreži produžetke.

Nije bilo mnogo dešavanja tokom dodatnih pola sata, Milvol je u 120. minutu zbog isključenja Fergusona ostao i sa igračem manje, da bi bolje "otvorili" penal seriju pošto je Glen Marej promašio prvi jedanesterac.

Ipak, u četvrtoj seriji je nogama Rajan odbranio Romeu i tu je Brajton prešao u psihološku prednost, da bi u šestoj rundi Kuper ispucao loptu na tribine i označio eliminaciju Milvola.

Žreb za polufinale će biti obavljen ovog popodneva, a termini su 6. i 7. april.

Finale je zakazano za 18. maj, tradicionalno na "Vembliju".


Tagovi

Kup

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC