• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović: Poslije prvog gola sve krenulo dobro

Autor mondo.ba

Selektor "zmajića" Vinko Marinović prezadovoljan poslije ubjedljive pobjede 4:0 nad Moldavijom.

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine deklasirala je Moldaviju 4:0 (2:0) na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine koje će biti odigrano u Sloveniji i Mađarskoj.

Selektor  selekcije BiH do 21 godine Vinko Marinović zadovoljan je posebno zbog činjenice da je meč odigran po teškom terenu, tek nakon što je sa njega očišćen snijeg, zbog čega je sat vremena i kasnio početak utakmice.

"Moram čestitati igračima na ovoj pobjedi, odigrali su kvalitetno. Imali smo problema malo u prvih 15,20 minuta, jer smo imali teren natopljen vodom pa je to stvaralo malo nesigurnost, međutim, poslije tog prvog gola utakmica je otišla u smjeru u kojem smo mi htjeli, da ju kontrolišemo i dođemo do pobjede“, rekao je Marinović.

Prvo ime ovog meča bio je Zinedin Mustedanagić, dvostruki strijelac i asistent kod jednog pogotka.

"Izuzetno mi je drago zbog Zinedina. On igra dobro u svom klubu i danas je odigrao vrlo kvalitetno. Ulazi u dobru formu i to je ono što nam treba, ali i svi ostali igrači su odigrali dosta dobro, posebno  zbog uslova u kojima smo igrali“, istakao je Marinović.

Prema novim pravilima on je imao pravo na pet izmjena, što je i iskoristio.

"Pokušali smo sa malo više igrača, da i oni osjete igru , a i mi da ih vidimo, da se uklapamo  i vidimo šta sve imamo. Uglavnom, sve je uspjelo što smo zamislili i sada već polako možemo razmišljati o ostalim utakmicama. Zaista nam je bitna ova prva pobjeda, zbog samopouzdanja i svega što nam slijedi“, rekao je Marinović.

A "zmajićima“ slijede u septembru dueli protiv favorita u grupi, prvo protiv Belgije u gostima pa protiv Njemačke kod kuće.

"Svaka utakmica je ovdje teško. Nijemci su aktuelni prvaci Evrope, obje ekipe učestvovaće u međuvremenu na Evropskom prvenstvu, vjerovatno ćemo imati i tu prijateljsku utakmicu u junu, da još vidimo neke igrače i da se maksimalno pripremimo za septembar i nastavak kvalifikacija“, poručio je Marinović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC