• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdaši od danas kompletni, ali biće promena za Mačvu

Autor mondo.rs

Reprezentativci su ponovo na raspolaganju Vladanu Milojeviću, ali je pitanje hoće li svi biti spremni za utakmicu u subotu.

 FK Crvena zvezda kompletna, priprema se za Mačvu Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Ekipa Crvene zvezde od četvrtka je ponovo u punom sastavu. Mladi reprezentativci Srđan Babić i Dejan Joveljić poslednji će se posle obaveza u nacionalnom timu pridružiti saigračima.

Prethodno su se na "Marakanu" vratili Branko Jovičić, Milan Pavkov, Milan Gajić, Milan Borjan, Filip Stojković i Mirko Ivanić, a "punim gasom" opet trenirali Marko Marin i Milan Rodić.

Veliko je pitanje, međutim, hoće li svi oni dobiti šansu u subotnjem duelu sa Mačvom (19 časova, stadion Rako Mitić, prenos na TV Arena Sport 3).

Zvezda - Mačva u vreme ABA derbija


Pošto su odigrali svih 180 minuta za Crnu Goru protiv Bugarske i Engleske, vrlo je moguće da Stojković i Ivanić preskoče utakmicu 28. kola ili, eventualno, zaigraju u drugom poluvremenu. Zbog dugog puta moguće je da "slobodno" u subotu dobije i Milan Borjan, tim pre što se Zoran Popović više puta dosad pokazao kao adekvatna zamena.

Marin je zbog lakše povrede u duelu sa Zemunom propustio mečeve protiv Radnika i Rada, ali je u sredu trenirao ravnopravno sa ostalim saigračima, kao i Milan Rodić koji još nema takmičarsku utakmicu u 2019, pa se očekuje da pouzdani levi bek bude u starnoj postavi, dok bi Marin - ako ne među 11 - trebalo da bude među rezervama.

Povratak Rodića uz levu aut liniju dovešće do "tumbanja" u odbrambenoj liniji, pošto ga je prvo menjao Gajić, a potom se prebacio na "svoju" desnu stranu, dok je na levoj igrao Stojković. Pomenuti nastupi "Žuleta" za Crnu Goru verovatno će uticati na to da preskoči duel sa Mačvom, pošto se Gajić vraća odmoran jer nije dobio priliku da debituje u Lisabonu posle prekomande iz mlade u A reprezentaciju Srbije.

Do promene u odnosu na neke prethodne utakmice moglo bi da dođe i u napadu, jer Ričmond Boaći nije igrao prethodne tri utakmice, odnosno od kada je zamenjen u Lučanima zbog rupture mišića. Ukoliko je napadač iz Gane potpuno spreman, verovatno će dobiti prednost u odnosu na Pavkova i Joveljića, koji su bili odsutni prethodnih nedelju dana.

Podsetimo, crveno-beli duel sa Mačvom dočekuju na vodećoj poziciji Superlige sa sedam bodova više od drugoplasiranog Radničkog iz Niša, dok su Šapčani na devetom mestu, sa tri boda manje od novosadskog Proletera, odnosno osmog mesta koje vodi u plej-of.

Odužio se Gobeljićev povratak

Marko Gobeljić je zbog povrede ranije napustio pripreme u Antaliji kako bi u Beogradu išao na terapije i što pre se vratio na teren. Povratak se, međutim, odužio, a u sredu je na treningu opet trčkarao odvojeno od većine saigrača, u društvu Stojkovića i Ivanića. Pouzdani univerzalac pokušao je da se vrati u prijateljskoj utakmici sa IMT-om, ali je na terenu izdržao svega četiri minuta.

Do razigravanja je ostalo još tri kola, a potom se dele bodovi i prvih osam klubova kreće u borbu za titulu i mesta na međunarodnoj sceni, a drugih osam za opstanak u ligi.

"Pre reprezentativne pauze smo igrali u ritmu sreda - subota i normalno da nam je prijao odmor. Imali smo tri dana pauze, da napunimo baterija za naporan rad koji je usledio. Kada se igra na svaka tri dana nemamo mnogo vremena da radimo na fizičkoj pripremi, zato smo prethodne nedelje sproveli jači individualni i ekipni rad. Iskoristili smo maksimalno svaki dan da se što bolje pripremimo za nastavak sezone, jer je pred nama izuzetno važna završnica. Ponovo nas očekuje izuzetno gust raspored, igraćemo na svaka tri dana i moraćemo da iskoristimo vreme isključivo za odmor i taktičku pripremu za sledeći meč", izjavio je Nemanja Milunović za klupski sajt.

Visoki štoper osvrnuo se i na rekordne 53 utakmice bez poraza u domaćem prvenstvu.

"Posle fenomenalnog, istorijskog niza bez poraza silno smo motivisani da nastavimo u istom ritmu. Kada znamo da nikada nismo primili gol od Mačve, to je poseban izazov za nas u odbrani. Staramo se na svakoj utakmici da lopta ne stigne do naše mreže, tako će biti i sada", istakao je Milunović.

Crvena zvezda i Mačva dosad su odigrali tri superligaška duela i u svakom su slavili crveno-beli, dok je Mačva bila uspešnija prošle sezone u četvrtfinalu Kupa Srbije. Posle 0:0, Šapčani su bili bolji u izvođenju penala.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC