• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kup devet vrijednosti" u rukama Brazilaca

Autor mondo.ba

Brazil postao peti tim-osvajač ove prestižne nagrade - poslije Barselone, Bajern Minhena, Al Vahda iz Damaska i Real Madrida.

  Generalni sekretar Fudbalskog saveza Brazila Valter Feldman i menadžer za stručni razvoj i društvenu odgovornost reprezentacije Brazila Diogo Neto primili su Kup devet vrijednosti iz ruku Svona Dramea iz Francuske, Katarine Barate i Mihela Borhesa iz Portugala i Denisa Aladeva iz Rusije, prošlogodišnjih učesnika projekta - i saznali sve o istorijatu i ciljevima ovog jedinstvenog trofeja.

Mladi ambasadori međunarodnog društveno-odgovornog projekta za djecu u sportu “Fudbal za prijateljstvo” dodijelili su na stadionu “Dragao” u Portu tradicionalni Kup devet vrijednosti ovogodišnjem osvajaču ovog izuzetnog priznanja - fudbalskoj reprezentaciji Brazila.

Ovaj jedinstveni Kup predstavlja devet osnovih vrijednosti projekta - prijateljstvo, jednakost, fer-plej, zdrav način života, mir, predanost, pobjednički duh, poštovanje tradicije i čast. Trofej je uručen pred početak prijateljskog meča između Brazila i Paname.

Reprezentacija Brazila proglašena je za društveno najodgovorniji tim od svih 32 reprezentacija koje su učestvovale na FIFA Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018, a Odluka o dodjeli Kupa devet vrijednosti reprezentaciji Brazila donesena je kroz otvoreno glasanje u kome su učestvovala djeca iz 211 zemalja i regiona svijeta. Tako je Brazil postao peti tim-osvajač ove prestižne nagrade - poslije Barselone, Bajern Minhena, Al Vahda iz Damaska i Real Madrida.

“Kup devet vrijednosti je inovativan i rijedak trofej koji nagrađuje privrženost vrijednostima projekta - među kojima ističem fer-plej, predanost i poštovanje tradicije. One su temelj da se djeca razviju u odgovorne odrasle članove društva širom svijeta. Ponosni smo na to da smo prvi dobitnici ovog trofeja iz Latinske Amerike - čime se potvrđuje da fudbal i prijateljstvo ne poznaju granice!”, naglasio je Valter Feldman Generalni sekretar Fudbalskog saveza Brazila.

“Presrećna sam što sam imala zadovoljstvo da lično uručim Kup devet vrijednosti reprezentativcima Brazila. Mislim da je uspjeh u životu teško ostvariti bez poštovanja univerzalnih ljudskih vrijednosti. Što više ljudi bude pričalo o njima i ukazivalo im pažnju - utoliko će naš život biti bolji. Kup devet vrijednosti je simbol prijateljstva, jedinstva i odgovornog odnosa prema našem društvu - u ime budućnosti djece svijeta!”, napomenula je Katarina Barata, mlada učesnica projekta “Fudbal za prijateljstvo”.

Međunarodni društveno odgovorni projekat za djecu u sportu “Fudbal za prijateljstvo” održava se pod pokroviteljstvom kompanije Gazprom od 2013. godine.

Učesnici projekta su dječaci i djevojčice kao i deca-mladi novinari koji pokrivaju događaje projekta iz Međunarodnog dječijeg medija centra.

Finalna manifestacija ovogodišnjeg “Fudbala za prijateljstvo” biće održana u Madridu od 28. maja do 2. juna.

“Fudbal za prijateljstvo” zvanično je podržan od strane UEFA, FIFA, Međunarodnog olimpijskog komiteta, fudbalskih saveza brojnih zemalja, međunarodnih humanitarnih fondacija za djecu, proslavljenih sportista i vodećih fudbalskih klubova širom svijeta.

Tokom prethodnih šest sezona, projekat je obuhvatio više od 4.5 miliona pratilaca - među kojima i proslavljene sportiste, umjetnike i državnike.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC