• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Hrvati prave "nacionalni" stadion, uzor im Mađari

Autor mondo.rs

Hrvatska fudbalska reprezentacija bi za dve godine mogla da igra na novom stadionu. Sprema se lokacija u Zagrebu. Kapacitet oko 30.000 mesta. Hrvati uvode VAR u prvenstvo od sezone 2020/21.

 I Hrvati prave "nacionalni" stadion, uzor im Mađari Izvor: MONDO/Nikola Janković
ilustracija
Izvor: MONDO/Nikola Janković

Hrvatski fudbalski savez (HNS), baš poput Fudbalskog saveza Srbije, želi i planira da napravi  stadion, objekat koji bi služio prevashodno odigravanju utakmica državnog tima.

Posle današnje sednice Skupštine Hrvatskog fudbalskog saveza, prvi čovek hrvatskog fudbala Davor Šuker rekao je da se nada da će za dve godine dobiti "predivan stadion" i to na "idealnoj lokaciji" u Zagrebu.

"Pre dva dana imali smo sastanak na kojem su bili predstavnici Grada Zagreba i Vlade Hrvatske. Gradonačelnik Milan Bandić kaže da se radi na promenama Generalnog urbanističkog plana. Na dobrom smo putu da se napravi stadion sa 25-30 hiljada mesta. Nadam se da ćemo u iduće dve godine imati prelep stadion. Idemo korak po korak. Možemo za to da dobijemo namenska sredstva UEFA i FIFA da se konačno kad nas može organizovati spektakl na pravom stadionu", rekao je Šuker.

On kaže da to ne bi bio "nacionalni stadion", jer bi reprezentacija i dalje igrala kao domaćin i u drugim hrvatskim gradovima - Puli, Rijeci, Osijeku...

Kaže da je stanje stadiona dva najveća hrvatska kluba - Dinama iz Zagreba i splitskog Hajduka - vrlo loše i da je zato važno da se napravi "lep, pristojan, čist i uredan stadion".

"Sanitarni uslovi na 'Maksimiru' (stadion Dinama) danas su kao u 19. veku. Pomoći ćemo 'Poljudu' (stadion Hajduka) da se i on uredi, treba da razgovaramo i nađemo novac da svi budemo zadovoljni", rekao je Šuker.

Novi stadion mogao bi da bude urađen po uzoru na one u Mađarskoj. 

"Dobri smo sa Mađarima, možemo da donesemo njihov projekat veličine i cene, da ne bude preskupo. Znaju se standardi UEFA, koliko stadion može koštati po sedištu. Važno mi je da kad nam dođu gosti da dobiju minimum uslova koje mi imamo u inostranstvu. Nije presudno da li će biti 22, 25 ili 30 hiljada mesta", kaže Šuker.

Ujedno, najavio i uvođenje VAR-a od proleća sezone 2020/21. na svim stadionima u hrvatskom prvenstvu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC