• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Robi" ponovo na operaciji: Nema razloga za dramu

Autor mondo.ba

Selektor BiH ide na treću operaciju u periodu od nekoliko mjeseci. "Nema razloga za dramu, sad me čeka jedan rutinski zahvat na koji moram otići", rekao je popularni Robi.

Nakon što je sa "zmajevima" u prve dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine osvojio četiri boda, pobjeda protiv Jermenije i remi sa Grčkom, pred selektorom BiH je novi izazov.

Nažalost, zdravstvene prirode.

Prosinečki se po povratku iz Las Palmasa, gdje je državni tim BiH 18. novembra prošle godine odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (1:0), požalio na bolove u stomaku, nakon čega je 22. novembra hospitalizovan, a dan poslije podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema s divertikulumom tankog crijeva. Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Sabanović. Drugi, kraći operativni zahvat obavljen je 1. decembra 2018. godine.

Za nekoliko dana ide i na treću operaciju.

"Već sam prije najavio da ću nakon Jermenije i Grčke otići na još jednu operaciju. Trebao bih na operaciju za nekoliko dana, a moram odlučiti gdje će me operisati, u Zagrebu ili Sarajevu. Nema razloga za dramu, sad me čeka jedan rutinski zahvat na koji moram otići", izjavio je Prosinečki, prenosi 24sata.hr, i dodao:

"Sada je sa zdravljem sve u redu, baš se dobro osjećam. Ti problemi su iza mene, ali na ovaj zahvat moram otići."

"Zmajevi" su pod vođstvom Roberta Prosinečkog osvojili prvo mjesto u Trećoj grupi Lige nacija B, čime su obezbijedili plasman u najvišu diviziju tog takmičenja, ali i učešće u plej-ofu za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine, u slučaju da to pravo ne ostvare putem kvalifikacija.

Nakon dva kola kvalifikacija za Euro, Italija je prva u grupi J sa šest bodova, a slijede je Grčka i Bosna i Hercegovina sa četiri, Finci imaju tri boda, dok su Jermenija i Lihtenštajn na začelju bez bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC