• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva liga RS: Sloga gubi korak za Borcem!

Autor mondo.ba

Ekipa iz Gornjeg Crnjelova izgubila od Tekstilca u Derventi, te pružila šansu lideru Borcu da eventualnom pobjedom protiv Drine (17 časova) stekne ogromnih osam bodova prednosti.

Najbliži pratilac i jedini konkurent Borcu u borbi za šampionsku titulu u Prvoj ligi Republike Srpske, Sloga iz Gornjeg Crnjelova, doživjela je treći ovosezonski poraz i tako umanjila šanse u borbi za tron sa Banjalučanima.

Tim Dragana Mićića poražen je u Derventi od domaćeg Tekstilca, a jedini gol na meču postigao je mladi defanzivac "krojača" Marko Despotović na isteku sata igre.

Fudbaler, koji u Tekstilcu nastupa kao pozajmljen igrač iz bijeljinskog Radnika, od dolaska u novi klub ustalio se u prvoj postavi, a sada je u četvrtom meču postigao svoj prvenac u dresu Dervenćana.

Poslije udarca iz ugla, Despotović je zatresao mrežu Boriše Bodiroge i tako obradovao domaće navijače.

Tekstilac je tako zabilježio treći uzastopni trijumf, te tako dodatno popravio šanse za opstanak, iako je nakon prvog dijela sezone bio na samom dnu i prijetila mu je selidba u niži rang.

S druge strane, Sloga je ovim kiksom umanjila šanse da se približi vodećem Borcu, koji će protiv Drine u meču koji je počeo u 17 časova, eventualnim trijumfom imati priliku da se "odlijepi" na velikih osam bodova prednosti.

TEKSTILAC - SLOGA 1:0 (0:0)

TEKSTILAC: Plisnić, Marić, Jolović, Despotović, Đuričić, Đorđević (86. Đekić), Radoja, Perić, Ćorić, Stanić (76. Simić), Reljić (50. Duspara). Trener: Danimir Milkanović.

SLOGA: Bodiroga, Planić (60. Hadžikadunić), Benović, Matović, Arnautović, Ristić (77. Labović), Macanović (68. Zlatković), Komarčević, Krmar, Mihajlović, Popović. Trener: Dragan Mićić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Najubjedljiviji trijumf ostvarili su fudbaleri Željezničara, koji su na "Predgrađu" golovima Luke Kulenovića, Adonisa Bilala i Milana Milanovića savladali Alfa Modriču 3:0, dok je Podrinje bilo bolje za jedan gol od Slobode.

Kozara i Sutjeska odigrali su veoma uzbudljiv meč, a domaći su u samom finišu stigli do trijumfa 2:1 golom "rezerviste" Milana Šakića.

Rudar Prijedor i Slavija remizirali su 1:1, a gosti su do boda stigli u posljednjim trenucima susreta preko iskusnog Zorana Kokota.

PRVA LIGA REPUBLIKE SRPSKE - 20. KOLO:

Kozara - Sutjeska 2:1 (1:0)
/Novaković 24, Šakić 90+3 - Radović 88/

Podrinje - Sloboda 1:0 (0:0)
/Đokić 75/

Rudar Prijedor - Slavija 1:1 (1:0)
/Mujagić 30 - Kokot 90+3/

Tekstilac - Sloga 1:0 (0:0)
/Despotović 61/

Željezničar - Alfa Modriča 3:0 (0:0)
/Kulenović 50, Bilal 62, Milanović 76/

Borac - Drina (17.00)

TABELA: Borac (-1) 48, Sloga 43, Rudar Prijedor 33, Željezničar 30, Kozara 26, Podrinje 26, Slavija 23, Tekstilac 23, Drina (-1) 21, Alfa Modriča 20, Sutjeska 18, Sloboda 17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC