• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mačva namučila Zvezdu, Ben rešio sa penala!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda nastavila seriju iako nije odigrala sjajnu utakmicu i tek u finišu je došla do pobede.

 Mačva namučila Zvezdu, Ben rešio sa penala! Izvor: MN PRESS

Pauza u prvenstvu kao da je malo "uspavala" igrače Crvene zvezde.

Loše su počeli utakmicu s Mačvom, tek drugi put ove sezone u Superligi bili su suočeni sa golom zaostatka na "Marakani" posle pogotka Petra Gigića u 15. minutu, ali su uspeli da preokrenu i upišu nova tri boda.

Prvo "ubrzanje" desilo se u drugom delu prvog poluvremena kada je u 37. minutu Ričmond Boaći pogodio posle sjajne akcije Gorana Čaušića.

/SVI REZULTATI, STRELCI I TABELA 28. KOLA SUPERLIGE/

Napadač iz Gane je tako prekinuo svoj "post" koji je trajao od početka februara, a u centru pažnje bio je i u 75. minutu kod pobedničkog gola pošto je uspeo da izbori jedanaesterac kada ga je zakačio Petar Puletić.

Sa "kreča" je precizan bio Ben, ali ostaje dilema da li je Ričmond Boaći bio u ofsajdu kada mu je upućena lopta. Deluje pre da jeste...

CRVENA ZVEZDA - MAČVA 2:1 (1:1)


Tim Vladana Milojevića produžio je niz na 54 uzastopne utakmice bez poraza i činilo se da će lako doći do pobede kada su, kao na malom fudbalu, odigrali Čaušić i Jovančić, da bi drugopomenuti petom proigrao Marka Marina čija je lopta "prozujala" kraj stative Mačve.

Ipak, od tada odbrana nije briljirala...

Vikao je Milan Borjan na svoje saigrače u zadnjoj liniji zbog propusta koje su pravili, a Mačva je u 15. minutu došla i do gola kada je Milosavljević lepo uposlio Petra Gigića, da bi napadač Šapčana loptu sproveo "pod rašlje" iz natrčavanja, gde kanadski golman nije moga ništa, nego da se zapita zbog čega tolika uspavanost.

ŠTA KAŽU TRENERI?

Vladan Milojević: "Očekivali smo da će biti ovako... Imamo igrače koji se vraćaju iz povrede, želeli smo da im damo minutažu, nekima smo hteli manje, ali rezultat je bio takav. Utakmice posle pauze su teške, izgubite ritam, Mačva je dobra ekipa, imaju dobar blok i brze igrače. Dali su nam taj gol i morali smo da jurimo rezultat, ali nema veze i treba dobro da analiziramo".

Darko Tešović:"Znate dobro da ja uvek govorim istinu. Mislio sam da ćemo igrati kako nam Zvezda dozvoli. Ali eto, dali smo gol, držali smo se dobro, meni to deluje drugačije sa terena, ali kompletan utisak je da sam zadovoljan. Protiv evropske Zvezde...".

 Mačva je tako "vrebala" iz kontri i čekala svoju šansu dok se Zvezda polako budila i došla do gola u 37. minuta posle najlepše akcije na meču.

Marin je dubokom loptom na levoj strani našao Milana Rodića, on je vratio loptu na ivicu kaznenog prostora odakle je Goran Čaušić pametno spustio grudima, da bi loptu odlično zahvatio Ričmond Boaći za deveti gol u Superligi ove sezone.

Zvezda je u nastavku dizala nivo igre, probali su Ben, Boaći i Babić, koji je takođe bio u centru pažnje kada je Mačva tražila jedanaesterac, ali je sudija Široki odmahnuo rukom.

Pogodak je stigao pre nego što su se crveno-beli unervozili posle dobre lopte za Ričmonda Boaćija, utisak je - za malo ispred zadnje linije Mačve. Lepo se snašao i obišao Puletića, a čini se da se ni golman Mačve nije bunio kada je sudija pokazao na "belu" tačku.

Mačva nije imala snage za "povratak" u meč i tako je poražena prvi put posle pet kola.

ZVEZDA: Borjan - Gajić, Babić, Milunović, Rodić (od 80. Jovičić) - Ben, Jovančić, Čaušić, Marin - Boaći (od 83. Simić), Joveljić (od 56. Pavkov).

MAČVA: Puletić - Pejović, Mijailović, Ristivojević, Tošić (od 88. Marveđo) - Ivić, Adamović, Marković - Milosavljević (od 83. Božić), Jeremić i Gigić (od 66. Šušnjar).

Meč je sudio Zoran Široki.

Izvor: MN PRESS


N     A     J      A     V     A

Kome je više prijala dvonedeljna pauza u Superligi?

Crvena zvezda je spremna da pred svojom publikom upiše još jednu pobedu i tako dodatno "zakorači" ka tituli šampiona Srbije, dok Mačva na najteže gostovanje dolazi s nadom da će domaćin biti "uspavan" i da će to uspešno iskoristiti.

Vladana Milojevića, koji je i na ovom meču isprobavati taktiku sa dva napadača, raduje povratak oporavljenog levog beka Milana Rodića, ali i Ričmonda Boaćija.

I ovoga puta se trener crveno-belih odlučio za formaciju sa dva napadača tako da će od starta krenuti Dejan Joveljić i pomenuti napadač iz Gane, koji nije igrao od meča protiv Mladosti početkom marta, tada u tandemu sa Milanom Pavkovim.

Meč na stadionu "Rajko Mitić" počinje u 19 časova uz prenos na TV Arena Sport 3.

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ!

76' - GOL! BEN! 2:1! PREOKRET ZVEDE!

Laka realizacija najboljeg strelca Crvene zvezde. Pogledajte kontakt Boaćija i Puletića, a potom šut Bena sa "bele" tačke kojim je Zvezda povela na "Marakani".


75' - PENAL!

Ričmond Boaći je iskoristio kiks odbrane Mačve, izašao sam pred Puletića, a onda je pao posle kontakta sa njim. Zoran Široki pokazuje na "belu" tačku.

Deluje kao da je Boaći bio najbliži golmanu Puletiću pre dodavanja.

Izvor: MONDO/Arena Sport


66' - Ben! Babić!

Loš šut iz slobodnjaka, pa onda strašan iz odbitka. Odbio ju je u korner nakon kog je Babić imao veliku šansu, ali ništa od toga. Đorđe Šušnjar menja Petra Gigića.

64' - Boaći!

Sjajno je Pavkov pronašao Boaćija na drugoj stativi, on se izvio i šutirao, a Puletić na gol-liniji zaustavlja loptu, i to veoma srećno, ostala mu je iza leđa. 

Izvor: MONDO/Arena Sport


61' -
Odmah šansa za Pavkova koji je na drugoj stativi skočio pored trojice čuvara, pao je RIstivojević, a napadač Zvezde nije opasnije ugrozio gol Puletića.

56' -
Milan Pavkov na terenu umesto Dejana Joveljića. Gust dim nad terenom...

51' -
Umalo da Dejan Joveljić "špicom" pogodi mrežu Puletića. Mudro je iskoristio odbitak, sjajno razmišljao, ali nije uspeo da postigne gol dok na Marakani vidimo vatromet.

Mačva se žali na odluku sudije Zorana Širokog jer su tražili penal posle kontakta Babića i Jeremića, ali neće biti najstrože kazne. Definitivno je bilo kontakta između dvojice igrača, ali pitanje da li i dovoljnog za jedanaesterac.

Izvor: MONDO/Arena Sport


49' - Ben!

Jak udarac napadača Zvezde nakon spuštene lopte Boaćija, lopta je prohujala preko gola.

46' -
Koreografija navijača Crvene zvezde i pirotehnika na početku drugog dela.

45+3' -
Poslednju šansu u prvom delu igre imao je Marko Marin koji je dobro šutirao glavom na centaršut Dušana Jovančića, dok je pre toga Dejan Joveljić probao da "uhvati makazice", međutim lopta je bila prebrza za njega.

Pogledajte najbolje šanse iz prvog dela utakmice...


45' -
Tri minuta nadoknade.

42' -
Sve bolja Zvezda, želi i drugi gol do poluvremena, Mačvi kao da treba predah.

38' - GOL! BOAĆI! 1:1 NA MARAKANI!

Pretila je i pretila Crvena zvezda u poslednjih nekoliko minuta i izjednačila.

Vrhunsku dubinsku loptu poslao je Marko Marin na levi bok za Milana Rodića koji je izbegao ofsajd, potom je prebacio na drugu stranu loptu, Čaušić je spustio grudima, a onda ju je "poklopio" Boaći za 1:1.

Veliko slavlje Vladana Milojevića, a i ovaj gol će značiti Boaćiju zbog samopouzdanja i nešto lošije forme u kojoj se nalazio.

Ovo je njegov deveti gol u sezoni, prvi od februara.


35' - Marin i Boaći! 

Dugo je trajala ofanziva Zvezde pred šesnaestercom Mačve, prvo je Marin izborio slobodan udarac i potom proigrao Boaćija, ali je izblokiran napadač iz Gane.

Dvojica igrača Mačve na travi, dugo već traju ovakve pauze...

27' -
Posle nekog vremena šansa za Zvezdu. Marko Marin je lepo "produžio" za Ričmonda Boaćija, ovaj je napravio jedan kontakt sa loptom i odlučio da šutira sa ivice kaznenog prostora, ali to nije bilo baš naročito precizno.

17' -
Poigrava se golman Puletić, ali nije kažnjen. Sada jača podrška Zvezdi s tribina.

15' - GOL! GIGIĆ! VODI MAČVA! 0:1!

Odlična kontra Šapčana i vođstvo na "Marakani".

Po levoj strani je odlično prošao Jeremić, nisu naročito dobro ispratili Milunović i Babić, a na loptu je natrčao Petar Gigić i zakucao loptu u mrežu Milana Borjana koji je besan na svoje saigrače zbog loše igre u odbrani i dekoncentracije.


5' - Jeremić!

Druga velika šansa na meču, sada za Mačvu. Izašao je sa svoje pozicije Milan Borjan i presekao pas za Gigića, ali lopta je stigla do Jeremića koji je gađao prazan gol i promašio.

4' - Marin!

Pokušaj Milana Rodića glavom posle kornera, a onda divna akcija Crvene zvezde u nastavku. Marin je bio na desnoj strani, odložio je za Čaušića, ovaj je vratio po zemlji ka Jovančiću, da bi ovaj petom odigrao za Marina. Šutirao je iz prve, malo pored gola.

1' -
Meč je počeo!

- Igrači izlaze na teren...

- Stojković i Ivanić neće igrati zbog umora.

- "Vladan Milojević i ja se odlično poznajemo i kao što je njemu bio cilj i inspiracija da nadmudri Klopa, tako je meni cilj i inspiracija da nadmudrim njega, to je taj neki sportski motiv", kazao je trener šabačke ekipe Darko Tešović pred gostovanje protiv svog kuma Vladana Milojevića.

"Dosta nam je pomogla pauza, da se u ove dve nedelje polako vrate igrači koji su imali probleme. Vidim ih na treningu apsolutno spremne da konkurišu za najbolji tim", istakao je trener crveno-belih Vladan Milojević pred meč sa Mačvom.

- Trenutna atmosfera sa stadiona.

Izvor: MONDO/Arena Sport

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC