• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelik na "minus dva" od Evrope!

Autori mondo.ba Autori Fena

U posljednjem susretu 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Čelik je u komšijskom derbiju pred oko 6.000 gledalaca slavio protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja sa 1:0 (1:0) i ostao u igri za izlazak na evro-scenu.

  Zeničani su, tako, u nastavku još bez poraza, a upisali su i četvrti trijumf u pet utakmica proljetnog dijela sakupivši i najviše bodova u nastavku sezone. Ovim su se trijumfom donekle iskupili Kakanjcima za poraz u jesenjem dijelu, kada su na svom terenu bili izgubili sa čak 0:3.

Sada zenički tim za plasmanom na treću poziciju i evropska takmičenja zaostaje samo dva boda za Širokim Brijegom i Željezničarom, koji je ranije u nedjelju remizirao protiv GOŠK-a u Gabeli (1:1).

Utakmica je potpuno opravdala epitet komšijskog derbija, ali su domaćini bili spretniji te u 31. minutu, kada je kapiten Anel Dedić odbijenu loptu efektno pospremio u mrežu za 1:0, za kako se ispostavilo na kraju minimalnu pobjedu.

Prethodno je šutirao Haris Dilaver, ali je golman Emil Velić samo kratko bio odbio loptu koja je završila u nogama kod Dedića.

Veliku priliku za domaćine u 10. minutu nije realizovao Marin Jurina, koji je izbio sam pred golmana Emila Velića, ali ga je bio pogodio u prsa.

Čelik je u vođstvo mogao dovesti i Ševko Okić, koji je šutirao u 28. minutu sa oko sedam metara iskosa sa desne strane, ali se tada hrabro bio bacio te šut blokirao Kenan Hreljić, kojem su iz ljekarskog tima gostiju morali ukazati i pomoć.

Nakon primljenog gola, gosti su pokušali brzo poravnati, ali je domaći golman Bojan Pavlović u 40. minutu odbranio dobar šut Filipa Arežine. Nakon slobodnog udarca u 45. minutu, gosti su smatrali da je lopta bila cijelim obimom prešla gol-liniju te tražili da se prizna gol, ali su sudije dosudile ofsajd Aladinu Isakoviću pa se na odmor otišlo pri vodstvu Čelika od 1:0.

U drugo poluvrijeme puno odlučnije su ušli gosti, a već u 46. minutu ponovo se stvorila velika gužva pred golom Čelika. Domaći su igrači uspjeli iz peterca izbiti loptu u korner i spasiti gol. Potom je Arežina imao najbolju priliku za goste, koji je uspio savladati golmana Pavlovića, ali je njegov šut na desnoj stativi stigao i u korner skrenuo stoper Luka Miletić.

Čelik je uspio prenijeti igru na protivničku polovinu, ali su do kraja, preko rezerviste Matijasa Fanima, gosti ipak u 70. minutu opasnije zaprijetili. Fanimo je šutirao sa oko 10-ak metara iskosa sa desne strane, a lopta je zamalo otišla pored gola.

Gedeon Guzina u 87. minutu nije uspio dobro zahvatiti loptu na ivici 16-erca pa je njegov šut završio pored gola. Već u narednoj minutu kapiten gostiju Aladin Isaković, koji je bio leđima okrenut golu, uspio je šutirati, ali je golman Pavlović bio dobro postavljen te sigurno odbranio ne tako snažan šut.

U sudijskom vremenu Čelik je imao novu priliku preko Okića, ali je njegov šut iskosa sa lijeve strane zamalo završio pored gola pa je ostalo 1:0.

PREMIJER LIGA BIH - 24. KOLO:

GOŠK - Željezničar 1:1 (0:1)
/Ramić 56 pen - E. Zec 31/

Čelik - Mladost 1:0 (1:0)
/Dedić 31/

Odigrano u subotu:

Tuzla siti - Sloboda 1:1 (1:1)
/Crnkić 17 - Husejinović 36/

Zvijezda 09 - Široki Brijeg 1:1 (0:1)
/Stjepanović 71 - Bagarić 42/

Krupa - Radnik 2:2 (0:1)
/Brtan 71, Aganspahić 88 - Makitan 44 ag, Bradonjić 90+3/

Sarajevo - Zrinjski 0:1 (0:0)
/Mandić 52/

TABELA: Sarajevo 53, Zrinjski 47, Široki Brijeg 36, Željezničar 36, Čelik 34, Radnik 33, Sloboda 31, Mladost 30, Tuzla siti 25, Zvijezda 09 24, GOŠK 21, Krupa 18.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC