• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve osim pobede Arsenala večeras bila bi nepravda

Autor mondo.rs

Oko 60.000 navijača na "Emirejtsu", međutim, strepelo je do 83. minuta.

Fudbaleri Njukasla imali su loptu u nogama svega 30 odsto vremena ovog ponedeljka uveče u poslednjem meču 32. kola Premijer lige, uputili tri šuta na utakmici, od kojih je jedan išao u okvir gola Bernda Lena i kreirali nula opasnih akcija po Arsenal…

...ali je 60.000 navijača na "Emirejtsu" strepelo sve do 83. minuta i pogotka Aleksandra Lakazeta za konačnih: Arsenal - Njukasl 2:0 (1:0).

Bio je to trenutak kada je bezopasno defanzivna postava menadžera Rafaela Beniteza potpisala 12. poraz u poslednjih 13 ligaških mečeva sa "tobdžijama".

BURNO KOLO: SVI REZULTATI, STRELCI I TABELA



Utakmicu ostavljenu za TV termin ponedeljkom uveče, svega 24 časa pre prvih duela 33. kola engleskog šampionata, obeležio je odlazeći majstor fudbala Aron Ramzi, koji je i posle potpisivanja ugovora sa Juventusom nastavio da vuče Arsenal ka još jednom plasmanu u Ligu šampiona.

Ramzi je večeras postigao 40. gol u Premijer ligi.

Konkretno, večeras je postigao gol u 13. minutu koji je - opravdano - poništen zbog faula Sokratisa Papastatopulosa u kaznenom prostoru gostiju nad Florenom Leženom, potom postigao još jedan - levom - u 30. minutu posle neuspelog driblinga Lakazeta u duelu sa dvojicom štopera Njukasla, a na kraju - nažalost - doživeo novu povredu zbog koje je Unai Emeri mimo plana morao da uvede Mohameda Elnenija u igru u 67. minutu.



Šest minuta ranije na savršen travnjak drugog najvećeg stadiona u Premijer ligi istrčao je najbolji strelac ekipe, Pjer-Emerik Obamejang, kojeg je kapiten "svraka" Džamal Lasels ostavio samog u skoku 20 minuta kasnije i mogao samo da posmatra kako se lopta od njegovog temena odbija tačno tamo gde je pre Lakazeta neće stići ni on sam, ni golman Martin Dubravka.

Žigićevsko dodavanje Obamejanga u 2:0 pretvorio je Francuz, posle čijeg lob udarca je i fudbalerima Totenhema i Mančester junajteda postalo jasno da će na sedam rundi do kraja morati da nadoknade dva boda zaostatka za "tobždijama" ako žele da završe kao treći.

Arsenal je ove večeri nastavio sa impresivnim igrama na 1. april. Nije šala, od osnivanja Premijer lige skor "tobdžija" na ovaj datum kada mnogi žele da pokažu smisao za humor iznosi 6-0-0 uz gol razliku 21:2.

Tabela:

1. Liverpul (32) 79

2. Mančester siti (31) 77

3. Arsenal (31) 63

4. Totenhem (31) 61

5. Mančester junajted (31) 61

6. Čelsi (31) 60

Utakmicu je dobro sudio Entoni Tejlor.

Ako postoji nešto pozitivno za Benitezov tim to je gol iz ofsajda koji je juče postigao Sezar Aspilikueta, a koji je - ispotaviće se - ostavio Kardif na pet bodova zaostatka za grupom timova "iznad crte" u Premijer ligi, odnosno sedam u odnosu na njih same.

Engleski klub sa najviše poraza u Londonu u od osnivanja nastavio je u istom stilu i večeras, kada je jedini udarac u okvir gola nemačkog reprezentativca uputio Salomon Rondon sredinom prvog poluvremena. Leno je na kolenima pored "prve" stative nonšalantno sačekao taj "udarac" centarfora iz Venecuele i uhvatio "živu" loptu.

Arsenal: Leno - Mustafi, Papastatopulos, Monreal - Mejtland-Najls, Ramzi (od 67. Elneni), Genduzi, Kolašinac - Ozil (od 84. Mhitarjan), Lakazet, Ivobi (od 61. Obamejang).

Njukasl: Dubravka - Jedlin, Ležen, Lasels, Damet, Riči (od 75. Kenedi) - Perez (od 77. Muto), Hejden (od 67. Sung-Jong), Dijame, Almiron - Rondon.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC