• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivić postavio Makabi na mesto: Neću poraz do kraja!

Autor mondo.rs

"Osvojili smo titulu kako niko nije i imamo mnogo razloga da budemo zadovoljni".

 Vladimir Ivić osvojio titulu sa Makabijem Izvor: MN PRESS

Srpski stručnjak Vladimir Ivić (41) preuzeo je prošlog maja u Makabi i ispostavilo se - napravio najbolji potez u šestogodišnjoj trenerskoj karijeri.

Nakon što je sa PAOK-om osvojio Kup Grčke, Ivić je na klupi "Ponosa Izraela" impresivno osvojio titulu - odigravši 28 kola bez poraza (22 pobede, šest remija). Nakon matematičkog "overavanja" šampionskog naslova, Ivić je u razgovoru za "Sportski žurnal" govorio o velikom uspehu.

"Postavili smo Makabi tamo gde mu je mesto u izraelskom fudbalu. Osvajanje titule je bio cilj. Uradili smo to na način na koji niko nije uradio do sada i imamo mnogo razloga da budemo zadovoljni", izjavio je on.

"Ponos Izraela", pred čijim je golom srpski čuvar mreže Predrag Rajković (23), prvi je osvojio titulu među klubovima iz evropskih liga.

"Naravno da nam je utisak kako ćemo osvojiti titulu veoma važan. Želimo da prvenstvo završimo bez izgubljene utakmice. Svestan sam da kod igrača može doći do opuštanja, pa će u završnici više igrati oni koji su do sada češće bili na klupi za rezerve. Očekujem da će pored rezultatskog motiva, imati i lični motiv, što bi trebalo da nam omogući da zadržimo visok nivo kvaliteta. Lepo bilo bilo da prvenstvo završimo bez poraza. U Izraelu se to retko dešava", dodao je Ivić, nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentativac Srbije i Crne Gore.

Na pitanje kako je njegov tim napravio toliku razliku u odnosu na prvog pratioca, Hapoel Ber Ševu (27 poena!), Ivić kaže da je sve počelo od poraza u evro-kvalifikacijama.

"U sezoni smo izgubili samo jednu utakmicu, od Sarpsborga u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Prvu utakmicu u Norveškoj igrali smo u avgustu na 13 stepeni Celzijusa i na veštačkom terenu. Nismo se snašli u tim uslovima i primili smo dva gola iz jedanaesterca. U revanšu smo vodili 2:0, ali smo pred kraj opet primili gol iz jedanaesterca, pa pobeda 2:1 nije bila dovoljna i ispali smo iz Evrope. Od četiri gola, Sarpsborg nam je tri dao sa bele tačke i ne znam kako to drugačije da nazovem nego spletom nesrećnih okolnosti. Od septembra smo igrali samo u domaćim takmičenjima. To nam je, na način koji nismo želeli, pomoglo da osvojimo titulu. Siguran sam da bismo bili šampioni i da smo se plasirali u Ligu Evrope, samo možda ne bismo bili ovako superiorni".

Tokom sezone, u njegovoj svlačionici se nije pričalo o rekordu.

"...Mislim da je to dobro uticalo na igrače. Saznanje da mogu da pored osvajanja šampionata postave nekoliko rekorda dalo oim je veliki motiv za igru, kad je već svima bilo jasno da ćemo uzeti titulu".

Ivić je naglasio da je Makabi dosad samo jednom osvojio "triplu krunu" i da ove sezone ima šansu da to ponovi.

"...Želimo da osvojimo i treći trofej, kako bi slavlje bilo potpuno", naglasio je mladi srpski trener, koji će u sredu voditi ekipu u utakmici polufinala Kupa, protiv Bnej Jehude (19.45).

"RAJKOVIĆ BUDUĆNOST REPREZENTACIJE"

Izvor: MN PRESS

Predrag Rajković, i dalje mladi srpski čuvar mreže, privodi kraju svoju četvrtu sezonu u Makabiju, gde je stigao iz Crvene zvezde, na poziv Slaviše Jokanovića da u leto 2015. igra u Ligi šampiona.

I ove sezone on je bio standardan pred stativama i igrao je dobro, na Ivićevo zadovoljstvo.

"Rajković je stasao u vrhunskog golmana. Najbolji je golman izraelske lige. U klubu je već četvrtu sezonu i postao je oslonac ekipe. Odlično se razvija. Srbija sada ima dva golmana visoke klase, Dmitrovića i Rajkovića. Reprezentacija može dugo na njih da računa, posebno na Rajkovića. Ima samo 23 godine", naglasio je Makabijev šef struke, hvaleći svog čuvara mreže.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC