• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njegov fudbal se najbolje plaćao u 2018!

Autor mondo.ba

Dijego Simeone je imao vrlo uspješnu godinu na poslovnom planu i zaradio je skoro duplo više novca od Pepa Gvardiole. Iznenađenje na listi je Tjeri Anri koji je samo tri mjeseca bio trener.

Već osam godina Dijego "Čolo" Simeone vodi Atletiko Madrid i uspješno ih je vinuo u sam vrh fudbala, ali se očekivalo da će se oprobati i u nekom većem klubu...

Uprkos tome što forsira defanzivan fudbal, za njega su bili zainteresovani brojni timovi dok se najviše pričalo o Arsenalu, Čelsiju i Interu, međutim "Čolo" je te ponude bez većeg razmišljanja odbio kako bi ostao uz svoj Atletiko.

Naravno, nešto je do ljubavi, a nešto i do novca - list "Frans fudbal" je objavio podatke o zaradi trenera za 2018. godinu i ubjedljivo najviše je zaradio upravo Simeone.

Kako prenosi ugledni francuski magazin, Dijego Simeone je tokom prošle godine zaradio čak 41 milion evra, što je "posljedica" produžetka ugovora i poboljšane plate, odnosno bonusa na ime sponzorstva i osvajanja Lige Evrope.

Ovo je tek treći put otkako "Frans fudbal" objavljuje podatke o zaradi trenera, a objavljuje ih od 2004. godine, da Žoze Murinjo nije na prvom mjestu.

Prvo ga je "pobijedio" Aleks Ferguson (2004), potom Luis Felipe Skolari (2009), ali se Murinjo neće naročito buniti pošto je, uprkos skromnim rezultatima sa Mančester junajtedom, tokom 2018. godine zaradio 31 milion evra, prije svega zbog "otkazne otpremnine".

Takođe, u to je uračunat i novac koji je dobio kao stručni konsultant na televizijama.


Nevjerovatno zvuči da je na trećem mjestu Tjeri Anri koji je samo tri mjeseca bio trener Monaka, ali je samo kao kompenzaciju pri otkazu dobio čak 20,5 miliona evra, a pitanje je da li je u igračkoj karijeri ikada zaradio toliko u toku jedne godine.

Na četvrtom mjestu je konačno neko ko nije dobio otkaz, Pep Gvardiola je zaradio 24 miliona evra u Sitiju, dok je Ernesto Valverde od Barselone dobio milion manje.

Potom slijedi Arsen Venger, koji je od komentatorskog posla i završetka saradnje sa Arsenalom dobio 20,5 miliona evra, dok je iza njega Fabio Kanavaro koji uživa u Kini i već godinama vodi Guangdžou Evergrande, od skora i reprezentaciju Kine (15 miliona evra).

Na sedmom mjestu je Maks Alegri (13,5 miliona), dok su u prvih deset, sa zaradom od 13 miliona, još i Marčelo Lipi (Kina), Leonardo Žardim (Monako) i Jirgen Klop (Liverpul).

Karlo Ančeloti (Napoli) je zaradio 12 miliona, kao i Antonio Konte (Čelsi), dok su iza njih Maurisio Poketino (Totenhem) sa 10, odnosno Zinedin Zidan, kao trostruki šampion Evrope sa Real Madridom, sa tek 7,5 miliona evra.

To je možda i najveće iznenađenje na cijeloj listi...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC