• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodić: Nikad lošiji, a plaćeniji igrači u BiH

Autor mondo.ba

"Nikada plaćeniji, a nikada lošiji igrači igraju u bh. fudbalu", istakao je Darko Vojvodić. Trener Borca je otkrio i koliko će novih igrača biti potrebno u timu ukoliko se crveno-plavi plasiraju u Premijer ligu BiH.

 Vojvodić: Nikad lošiji, a plaćeniji igrači u BiH Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Borac maršira prema Premijer ligi BiH!

Banjalučani nakon 20. kola Prve lige RS imaju velikih osam bodova prednosti ispred najbližeg pratioca Sloge.

Time je i te kako zadovoljan Darko Vojvodić koji je u razgovoru za "Sportske.ba" istakao da je ovo trenutno Liga šampiona, ako se pogleda stanje u kojem je tim bio ljetos, .

"Naravno da može i mora mnogo bolje. Ipak, u nastavku sezone nismo primili nijedan gol, u čitavoj sezoni smo primili svega šest golova, a uz to smo najefikasnija ekipa u ligi. Mislim da to najbolje govori u kakvoj smo formi ", rekao je Vojvodić i dodao da će Borac sve dok matematički ne osigura povratak u elitni rang bh. fudbala igrati kao da on juri nekoga u borbi za titulu.

A, upravo je duel sa Slogom, ekipom koja juri Banjalučane u borbi za titulu šampiona Republike Srpske i plasman u Premijer ligu podigao dosta prašine.

Klub iz Gornjeg Crnjelova uložio žalbu Fudbalskom savezu RS na suđenje u duelu sa Borcem, poslije analize Komisija za sudije FSRS potvrdila da je Slogi poništen regularan pogodak, ali i da je golu prethodio nepostojeći faul.

"Juče smo dobili ekspertizu suđenja. Činjenica je da je Slogi poništen čist gol, ali taj gol je postignut iz nepostojećeg prekršaja. Sudija nama nije priznao regularan gol. Čak i komisija koja je zasijedala nije mogla da procijeni da je Stojan Vranješ bio u ofsajdu. Mislim da to dovoljno govori. Samo je taj pomoćni sudija, koji je dobio negativnu ocjenu, vidio taj ofsajd".

Vojvodić ističe da su svi mogli vidjeti da nije bio penal za Slogu, dok je Borcu poništen čist gol.

"Kada se sve pogleda pitanje je ko je oštećen. Sloga je odlična ekipa, ali na toj utakmici nisu imali niti jednu jedinu šansu. Igraju polufinale Kupa, ali moraju igrati na tuđem stadionu. Šta bi bilo da uđu u Premijer ligu BiH igrali bi u Bijeljini, Ugljeviku… Mi smo u ovom trenutku igrački, infrastrukturno, organizaciono i u svakom drugom smislu bolji od Sloge", smatra Darko Vojvodić.

Trener Borca ističe da su loši tereni najveći problem fudbala u BiH, ali i da se tradicija i navijači ne mogu kupiti bez obzira na novac koji neki klub ima.

"Mene jako ljute loši tereni u bh. fudbalu. Tu ekipa koja ima kvalitet ne može dati maksimum. Neke ekipe znaju igrati na takvim terenima, dobro stoje i upisuju neke pobjede, remije… Mislim da stanje na tabeli u Premijer ligi BiH nije realno, a za većinu tih nekih iznenađujućih rezultata je zasluga upravo loših terena, a ne dobra igra ili kvalitet neke ekipe".

Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

"Takođe, ono što moram reći jeste da klub, bez obzira koliko imao novca, ne može kupiti tradiciju, navijače, njihovu ljubav, posvećenost, strast… Gledao sam utakmice Olimpik - Velež, Velež - TOŠK i to je da se čovjek naježi. Nas je protiv Širokog Brijega gledalo više od pet hiljada gledalaca. To je ono što treba našem fudbalu", istakao je Vojvodić koji je uporedio Premijer ligu BiH iz onog perioda kada je on igrao, kada je radio kao trener i danas.

VOJVODIĆ O SLOGI: MALO STE SE ZAJEB...

"Nisam neko ko voli govoriti o svojim igračkim danima, jer svako vrijeme nosi svoje igrače. U moje vrijeme je liga bila kvalitetnija, bilo je mnogo boljih igrača, igrali smo za malo novca, a danas to nije tako. Nikada plaćeniji, a nikada lošiji igrači igraju u bh. fudbalu".

Za kraj, koliko je novih igrača potrebno Borcu ako se plasira u Premijer ligu.

"Pet, šest igrača koji imaju iskustvo igranja Premijer lige BiH da bi mogli reći da možemo biti u sredini. Kod nas se sve želi preko noći, neki instant uspjeh i ako se to i dogodi onda se posljedice osjete godinama nakon toga. Ništa ne može preko noći. Ja sam neko ko je u Borcu duže od godinu i jedan sam od rijetkih koji je to uspio. Ukoliko ostanem još, minimalno, dvije godine onda možemo pričati o nekoj pravoj priči. Ali realno za to da budemo u sredini Premijer lige, potrebno nam je pet, šest igrača", rekao je na kraju razgovora za Sportske.ba Darko Vojvodić

KOLUMNA: PAPRIKE SA "BORČEVOG BRDA"

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vultures

Samo Borac neda Borčevoj djeci da igraju u prvoj ligi RS. Sram vas bilo i tebe Vojvodiću i uprave.

MILOŠ

SLOGA JE DRASTIČNO OŠTEĆENA PROTIV BORCA BORAC ČIM ISPADNE IZ ELITE BH FUDBALA ONDA AUTOMATSKI MORA BITI ŠAMPION PRVE LIGE REPUBLIKE SRPSKE NEČUVENO SAD SE HVALE KAKO SU JAKI VIDIĆEMO BORČEVU SNAGU U ELITI BH FUDBALA

lesinar

@MILOŠ Ko god da je bio trener Borca ove sezone,Borac bi opet bio prvi. Vojvodicu to nema veze sa tvojim kvalitetom ili kvalitetom igraca,nego kupovinom sudija od prvog dana da se Borcu osigura ulazak u Premijer Ligu,i eto vas dogodine nazad,jer je malo teze kupiti utakmice u Premije ligi.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC