• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pjanić: Rasizmu nije mjesto u fudbalu!

Autor mondo.ba

Vezni igrač Juventusa i reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić ogorčen je zbog rasističkih uvreda koje su njegovi saigrači Mojs Kean i Blejz Matuidi doživjeli na Sardiniji protiv Kaljarija (0:2).

"Stara dama" je sinoć upisala 26. pobjedu u Seriji A iako je na Sardiniji bila oslabljena neigranjem čak devetorice standardnih prvotimaca. 

Međutim, uprkos dobroj igri "sa pola gasa" i novom trijumfu "bjankonera" u italijanskim medijima se najviše pominju ispadi navijača Kaljarija, koji su na rasnoj osnovi vrijeđali Mojsa Keana i Blejza Matuidija.

Incident se dogodio nakon što je Kean postigao drugi gol za Juventus slaveći ispred domaćih "ultrasa".


"Jako su razočarani, iznad svega Blejz, jer ga drugu godinu za redom vrijeđaju. Nadam se da će se ovo završiti. Kako će se okončati, to je na onima koji imaju moć da naprave promjene“, rekao je Pjanić poslije utakmice 30. kola.

"To nas čini tužnim i momci su pogođeni, jer u fudbalu nema mjesta za rasizam", dodao je vezista BiH.

Prema njegovim riječima, uprkos neigranju Kristijana Ronalda, Paola Dibale, Leonarda Spincole, Andree Barzaljija, Samija Kedire, Huana Kvardada, Daglasa Koste i Marija Mandžukića, Juve je osvojio bodove.

"Ovo je bila važna utakmica jer želimo što prije da dođemo do novog 'skudeta' kako bismo se onda fokusirali na Ligu šampiona. Odlično smo igrali i dominirali uprkos izostanku brojih fudbalera, a to znači da moramo čestitati klubu što je okupio ekipu sa takvom jačinom i u dubini".

Sljedeće sedmice, "bajankonere" očekuje gostovanje u Amsterdamu protiv Ajaksa u prvom susretu četvrtfinala Lige šampiona.

"Da bismo igrali dobro trebaće nam posjed lopte, što smo pokazali protiv Mančester junajteda i Atletiko Madrida. Evo i sada nismo bili u opasnosti i to je jasan znak. Nema potrebe da žurimo, samo da čuvamo loptu, dodajemo je i čekamo 'otvaranje' protivnika".

Pjanić je na kraju izrazio nadu da će protiv "kopljanika" nastupiti Kristijano Ronaldo.

"Doputovaće u Amsterdam bez obzira jer Ronaldo živi za ovakve utakmice. Nadamo se da će biti u sastavu, ali na njemu je i na ljekarima da odluče da li je vrijedno rizika. Kristijano poznaje sebe i svoje tijelo i znače šta treba da učini", zaključio je reprezentativac BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC