• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim: Za Višću 10.000 €, a imamo i "novog Džeku"

Autor mondo.ba

Trener Željezničara Amar Osim "otkrio" je Edina Višću i posljednjeg dana prelaznog roka platio 10.000 evra Budućnosti iz Banovića.

 Amar Osim: Edin Višća koštao 10.000 evra, a imamo i novog Edin Džeko Izvor: MONDO/Samir Cacan

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i turskog Bašakšehira Edin Višća ove sezone pruža briljantne partije za istanbulski klub (10 golova, 12 asistencija) zbog čega se našao na meti velikih klubova u Turskoj, ali i u Evropi.

A njegova priča, počela je u Banovićima, što je u razgovoru za turski "Fanatik" potvrdio strateg sarajevskog Željezničara Amar Osim, otkrivši da je Višća posljednjeg dana prelaznog roka 2009. godine plaćen 10.000 evra ekipi Budućnosti.

"Gledali smo Višću, a moju pažnju je privukla njegova brzina. Počeo sam da ga pratim. Bio je borac, ambiciozan, okretan...Imao je sve što treba da igra uz desnu aut liniju. Međutim, pokazao je da može i mnogo više od toga", rekao je Osim.

Prema njegovim riječima, kako nije ostalo mnogo vremena za odluku o transferu, odlučio je da Željo položi novac za Višću.

"Platili smo 10.000 evra i pokazali da smo napravili dobar posao. Višća je sada najvažniji dio reprezentacije i primjer za svu djecu u BiH. Do uspjeha je došao radom, a poslije Turske, trebao bi da zaigra za neki veliki evropski tim. Sigurno da posjeduje potencijal i više od toga".

Osim je potom govorio i o aktuelnim igračima kluba sa "Grbavice" apostrofiravši trojicu mladih fudbalera, a među njima i "novog Edina Džeku".

"Imamo mnogo talentovanih igrača u dobi od 20 godina poput Harisa Hajdarevića, Dženana Osmanovića i Farisa Zubanovića, za koga očekujemo da će biti novi Džeko", rekao je šef struke Želje i "otkrio" da golman plavih Vedran Kjosevski ima dosta ponuda iz Turske.

"Kjosevski će napraviti ime. Drugi je golman reprezentacije iza Ibrahima Šehića, a svi pomenuti igrači dolaze nakon Džeke, Miralema Pjanića ili Višće. Zato moraju da uspiju".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC