• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako se pravda Bonući: "Niste me razumjeli..."

Autor mondo.rs

Nakon brojnih prijetnji i uvreda, kao i osuda fudbalera i javnih ličnosti, Leonardo Bonući se ponovo oglasio.

Novi slučaj rasizma potresa Italiju.

Talentovani napadač Moize Ken, momak rođen 2000. godine, osjetio je to na svojoj koži na gostovanju Kaljariju (2:0) u kom je postigao drugi gol, a njegov način da se obračuna sa onima koji su ga vrijeđali na rasnoj osnovi bio je da se okrene ka tribini i samo značajno pogleda...

Očekivano, izazvalo je to burne reakcije publike na Sardiniji, a malo ko je očekivao da će na stranu rasista, makar i djelimično, stati i njegov saigrač Leonardo Bonući.

Publika je čitav meč vrijeđala Moizea Kena i Bleza Matuidija, koji je čak želio da napusti utakmicu u jednom trenutku, dok je povremeni kapiten "stare dame" pred kamerama izgovorio jedno "ali", koje baš i nije prihvatljivo u ovakvim situacijama.

"Mislim da je krivica obostrana, 50-50. Ken je napravio grešku i navijači su napravili grešku", kazao je Leonardo Bonući u fleš-intervjuu sa terena.


Ubrzo nakon meča o njegovim riječima "pročulo" se širom planete tako da su mnogi fudbaleri koji se bore protiv rasizma, kao što su Rahim Sterling, Jaja Ture i Mario Baloteli, prozivali italijanskog štopera zbog ovakvih riječi.

Najdalje je otišao Baloteli koji mu je gotovo i zaprijetio, ali ove njegove riječi nisu pogodile samo fudbalere, tako da su se i druge javne ličnosti zgrozile "opravdanjem".

Zbog toga je Leonardo Bonući ponovo reagovao.

"Poslije 24 sata želio bih da pojasnim svoja osjećanja...", napisao je na Instagramu.

"Juče sam intervjuisan odmah poslije utakmice i moje riječi su pogrešno protumačene, vjerovatno jer sam neoprezno izrazio svoje misli. Sati i godine bi bili malo da se razgovara o ovoj temi(rasizmu prim. aut.). Jasno osuđujem sve forme rasizma i diskriminacije. To nikako nije dozvoljeno i ne bih volio da me ponovo pogrešno razumijete".

"ITALIJANI NE MOGU DA BUDU RASISTI"

Povodom čitavog slučaja "rasizam" oglasio se i agent Moizea Kena, poznati Mino Rajola. On je osudio ponašanje navijača Kaljarija, pružio podršku svojim klijentima, ali i dao vrlo zanimljivu izjavu koja se prenosi u medijima: "Ne možeš da budeš Italijan i rasista u isto vrijeme. Ponosan sam na moje klijente Kena i Bleza, ovo treba osuditi, nema opravdanja".

Vidjećemo da li će Moize Ken oprostiti svom saigraču na prethodnoj izjavi i da li će ovo uopšte unijeti nemire u svlačionicu Juventusa, a ne bi bilo prvi put u slučaju Bonućija.

Navodno je Leo bio odgovoran i za haos koji se desio u poluvremenu utakmice finala Lige šampiona iz 2017. godine u Kardifu, kada se "stara dama" raspala u nastavku utakmice i Real Madrid je osvojio novi pehar ovog takmičenja.

Odmah nakon toga je Juventus prodao Bonućija, u to vrijeme vjerovatno najboljeg štopera na svijetu, konkurentu Milanu, ali ga je vratio ljetos.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC