• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derbi na praznik, pa neka bude praznik!

Autori mondo.ba Autori Fena

Treneri i igrači Sarajeva i Željezničara složni da sutrašnji sarajevski derbi na Dan oslobođenja grada treba da bude i fudbalski praznik.

 Premijer liga BIH 25. kolo sarajevski derbi Željezničar - Grbavica Izvor: MONDO/Samir Cacan

Gradski rivali Željezničar i Sarajevo sutra na Grbavici igraju 118. derbi, u okviru 25. kola Premijer lige BiH.

Derbi će se igrati na Dan oslobođenja grada Sarajeva i jedna je od rijetkih prilika da dva kluba na taj način  uveličaju ovaj praznik.

Tim povodim u Gradskoj vijećnici održana je zajednička pres-konferencija kojoj su prisustvovali gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, treneri i kapiteni dva kluba - Amar Osim i Husref Musemić, te Suleman Krpić i Krste Velkoski.

Trener Željezničara Amar Osim izjavio je  da je ovo, vjerovatno, prvi put da se derbi održava na Dan grada, "tu je puno nekih stvari koje su simbolične".

“Svi znamo šta je bilo na sutrašnji dan. Najveći sportski uspjeh jednog kolektiva iz BiH. Isto tako o Danu oslobođenja se premalo priča. Mi ćemo sve učiniti da derbi, vjerovatno jedini koji je odigran na taj dan, protekne u prijateljskom tonu. Nadamo se da će publika i svi prisutni moći to prepričavati nakon utakmice”, rekao je Osim.

On je dodao da bodovna razlika od plus 17 bodova u korist Sarajeva jeste pokazatelj kolika je razlika između ekipa u ovom trenutku, ali da u jednoj utakmici to i ne mora mnogo značiti.

Njegov kolega na klupi Sarajeva Husref Musemić zahvalio je gradonačelniku na organizovanju konferencije u Vijećnici, i da mu je drago što prisustvuju ljudi koji su pisali historiju oba kluba.

“Prvi put da se derbi igra na Dan grada i naša obaveza je da svi akteri učine sve da prođe u najboljem redu, fer, korektno i sportski. Želim da igrači daju svoj maksimum i doprinos. Poznato je da su bodovi potrebni i jednoj i drugoj ekipi i to daje ozbiljnosti, nadamo se muškoj utakmici”, rekao  je Musemić.

Kapiten "plavih" Sulejman Krpić nada se pobjedi svog tima na Grbavici.

“Znamo kakav je derbi, kao što su treneri rekli, to će biti muška utakmica. Nama su potrebni bodovi iz svake utakmice. Nastojat ćemo da odigramo borbenu utakmicu, nadamo se osvajanju tri boda”, rekao je Krpić.

Kapiten Sarajeva Krste Velkoski priželjkuje da derbi protekne u atmosferi u kakvoj je protekao posljednji.

“Ne samo u smislu rezultata, nego da se odigra u finom ambijentu. Svjesni smo da smo i mi i Željezničar u krizi. Znamo šta ova utakmica donosi za nastavak sezone, spremno dočekujemo utakmicu i nadamo se pozitivnom rezultatu”, istakao je Velkoski.

Derbi se igra u subotu  od 19.30 časova na stadionu Grbavica, a sudiće ga Irfan Peljto iz Sarajeva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC