• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Salahov beg u pobedu

Autor mondo.rs

Egipćanin dao gol posle nepuna dva meseca i time otvorio Liverpulu put ka pobedi u Sautemptonu.

Liverpul se ponovo mučio, ali za razliku od utakmice protiv Totenhema prošlog vikenda, nije čekao do 90. minuta da postigne pobedonosni pogodak, niti je prethodno dozvolio protivniku da stvori tri stopostotne šanse.

Ali, do planiranih bodova na stadionu "Sent Meris" došao je teže nego što se očekivalo, golovima Mohameda Salaha u 80. i Džordana Hendersona u 86. minutu: Sautempton - Liverpul 1:3!

Tim Jirgena Klopa tako je sa utakmicom više od Mančester sitija ponovo izbio na prvu poziciju, gde će i ostati bar do 14. aprila i derbi okršaja sa Čelsijem na "Enfildu", budući da Siti u ovom kolu ne igra zbog obaveza u FA kupu.

Sautempton je šokirao kandidata za titulu vodećim golom Šejna Longa u devetom minutu. Vazdušne duele su posle centaršuta sa leve strane izgubili Virdžil Van Dajk i Endru Robertson, pa je irskom napadaču ostalo samo da sa šest-sedam metara plasira loptu pored Alisona.

Izjednačenje je doneo Seidu Keita u 36. minutu. Dugu akciju i centaršut Trenta Aleksandera-Arnolda krunisao je preciznim udarcem glavom, za svoj prvi pogodak od dolaska iz RB Lajpciga prošlog leta!

U drugom poluvremenu vođena je izjednačena borba, u kojoj "redse" ni sudija nije hteo da pogura blagonaklonim zviždukom nakon pada Keite u kaznenom prostoru.

Sve do 10 minuta pre kraja bilo je 1:1, a onda je sevnula prelomna kontra...

Mane je izblokirao šut igrača Sautemptona na 20 metara od svog gola, lopta je izbijena ka Salahu koji je sa njom pretrčao 50 metara i u situaciji kada mu se Roberto Firmino otvarao na levoj strani, a drugi čuvar ga konačno sustigao, odlučio da akciju završi sam, udarcem sa ivice šesnaesterca.

Bio je to savršeno odmeren šut Egipćanina u donji levi ugao, kojim je prekinuo golgeterski "post" od osam utakmica, započet nakon gostovanja Bornmutu 9. februara!

Kao što je pre par dana izjavio Klop, u fudbalu samo treba da radiš i ponavljaš ono što je ranije davalo rezultate i jednog dana će se lopta odbiti u tvoju korist.

Grogirani Sautempton, koji će u preostalih pet mečeva verovatno morati da ostvari pobedu-dve kako bi osigurao opstanak, dotukao je Henderson, takođe iz kontre, nakon što je njegov sprint lepom asistencijom nagradio Firmino.

PAROVI 33. KOLA:

Sautempton - Liverpul 1:3 (1:1)
/Long 9 - Keita 36, Salah 80, Henderson 86/

subota

Bornmut - Barnli 16.00
Hadersfild - Lester 16.00
Njukasl - Kristal Palas 16.00

nedelja

Everton - Arsenal 15.05

ponedeljak

Čelsi - Vest Hem 21.00

Ostale utakmice odložene su zbog polufinala FA kupa

TABELA: Liverpul (+1) 82, Mančester siti 80, Totenhem 64, Arsenal (-1) 63, Čelsi 63, Mančester junajted 61, Vulvs 47, Votford 46, Lester 44, Everton 43, Vest Hem 42, Bornmut 38, Kristal Palas 36, Njukasl 35, Brajton (-1) 33, Sautempton 33, Barnli 33, Kardif 28, Fulam (+1) 17, Hadersfild 14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC