• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napadač - razbijač: Puki nosi Norič ka eliti

Autor mondo.rs

Neverovatna sezone finskog napadača Pukija koji je učestvovao u čak 36 golova Noriča ove sezone u Čempionšipu, pa je ekipa blizu povratku u najviši rang engleskog fudbala.

"Kanarinci" krupnim koracima gaze ka eliti!

Norič je na "otvaranju" 40. kola Čempionšipa (još šest rundi do kraja) slavio protiv Kvins Park Rendžersa veoma ubedljivo (4:0), tako da u ovom trenutku imaju osam bodova više od drugoplasiranog Lidsa, s tim da su odigrali meč više.

Ipak, njih u ovom trenutku više zanima razlika u odnosu na Šefild junajted, koji je treći, pošto prve dve pozicije na kraju sezone u Čempionšipu donose direktan plasman u Premijer ligu.

U pobedi nad KPR-om, devetoj u poslednjih deset kola, golove su postigli Buendija, Štiperman i Temu Puki, koji je postigao dva. Upravo je finski napadač apsolutni heroj ove sezone za Norič, pošto je ove sezone u ligaškim mečevima učestvovao u čak 36 pogodaka.

Puki igra najbolju sezonu u karijeri i ove sezone je za Norič u Čempionšipu postigao 26 golova i upisao još čak deset asistencija, pa je prvo ime takmičenja!

Odgovoran je za malo manje od polovine golova koje je Norič postigao ove sezone (36/82), a nema sumnje da će biti mnogo zainteresovanih klubova za njegove usluge ovog leta, dok su se "kanarinci" osigurali trogodišnjim ugovorom potpisanom prošlog juna.

Temu Puki se jedno vreme, stidljivo, pominjao i kao moguće pojačanje Crvene zvezdekoja je tražila napadača, međutim do dogovora dve strane nije došlo.

Ima još da se igra u Čempionšipu i daleko od toga da je Norič već obezbedio mesto u Premijer ligi (ispali 2016. godine u drugi rang), a posebno će biti zanimljiva borba za pozicije "tri do šest" koje vode u plej-of, pošto je veoma gusto...

TABELA: Norič (+1) 84, Lids 79, Šefild junajted 74, Vest Brom, 70, Bristol Siti (-1) 61, Aston Vila 60, Derbi (-1) 59, Midlsbro 58, Notingem 57, Preston 57, Šefild Venzdej 56...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC