• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim: Sarajevo je najbolje, mi se tražimo

Autor mondo.rs

Amar Osim je prednost u trci za titulu dao ekipi Sarajeva koja je večeras na Grbavici zasluženo slavila.

Sarajevo je večeras u 118. ligaškom sarajevskom derbiju slavilo vrijednu pobjedu.

Pored tri boda, ali i stutusa barem najboljeg tima u glavnom gradu BiH, momci u bordo dresovima su stekli prijeko potrebno samopuzdanje koje će im trebati u finišu Premijer lige.

Sarajevo sada ima devet bodova prednosti ispred Zrinjskog, koji svoj meč 25. kola igra sutra protiv Krupe.

U slučaju da Plemići slave pobjedu protiv "fenejraša", zaostajaće samo šest koraka i svaki kiks bi skupo koštao Sarajlije.

Uprkos tome, Amar Osim smatra da će Sarajevo vrlo vjerovatno biti šampion BiH, kao i to da su oni trenutno najkvalitetnija ekipa u Premijer ligi.

"Uspjeli smo ekipi koja je bila u psihološkoj blokadi dopustiti dva lagana gola, a nakon toga je bilo teško igrati. Prvo poluvrijeme nam je proteklo u šoku, teško je igrače vratiti nakon dva primljena pogotka. U drugom poluvremenu smo preuzeli rizik, Sarajevo je iskusno čuvalo prednost i trećim pogotkom je riješilo utakmicu. Izgubili smo od ekipe koja je na vrhu Premijer lige, a mi se još uvijek tražimo. Oni su puno iskusniji od nas i sasvim zasluženo su slavili. Sarajevo je vrlo vjerovatno prvak BiH i najbolja su ekipa u ligi", rekao je trener Željezničara.

Husref Musemić je nakon meča rekao da su rani pogoci znatno olakšali posao njegovoj ekipi.

"Kao što sam i ranije rekao, bila je ovo veoma važna utakmica za nas. Postigli smo pogotke na vrijeme i to nam je znatno olakšalo posao, čestitam svojim igračima na odličnoj utakmici. Bili smo panični u drugom poluvremenu, vjerovatno zbog važnosti utakmice", rekao je Musemić.

Trener Sarajeva je takođe istakao da njegov tim očekuje vrlo zahtjevna utakmica protiv Širokog Brijega u sljedećem kolu, a prije toga će odigrati revanš meč polufinala Kupa BiH u kojem su već faktički osigurali prolazak u finale pobjedom protiv Sloge iz Gornjeg Crnjelova (1:4).

"Mnogo će nam značiti pobjeda, ali moguće je da se sve brzo promijeni. I kada smo imali 11 bodova prednosti govorio sam tako. Ima još mnogo utakmica da se igra. Imamo za sedam dana tešku utakmicu protiv Širokog Brijega. Ko garantuje da ćemo dobiti bilo koga? Sve dok se teoretski ne riješe stvari, za mene ništa nije završeno ", zaključio je šef stručnog štaba Sarajeva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC