• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazović umalo ovjerio "skudeto" za Juve!

Autor mondo.ba

Reprezentativac Srbije Darko Lazović bio je strijelac za Đenovu na gostovanju u Napulju, ali sa igračem manje gosti nisu uspjeli da osvoje tri boda kojim bi potvrdili osmi uzastopni "skudeto" Juventusa!

Torinska "Stara dama" i njeni navijači bili su uz Đenovljane u 31. kolu Serije A jer bi u slučaju trijumfa nad Napolijem već u nedjelju uveče mogli da proslave osmu uzastopnu titulu šampiona.

Ali do 35. "skudeta" u istoriji (navijači Juvea reći će 37, računajući dvije oduzete zbog afere "Kalčopoli"), definitivno će morati da pričekaju još neko vrijeme odnosno do narednog kola i gostovanja SPAL-u, gdje će "bjankonerima" biti potreban samo bod za šampionsko slavlje.

Izabranici Karla Anćelotija su pred odlazak u London na megdan Arsenalu sljedećeg četvrtka u četvrtfinalu Lige Evrope, naišli na tvrd orah u obliku Đenove, koja je sa 10 igrača uspjela da ostane neporažena "pod Vezuvom".

NAPOLI - ĐENOVA 1:1 (1:1)

Na samom početku meča na "San Paolu" napadač Napolitanaca Arkadijuš Milik je bio vrlo blizu pogotka udarcem sa distance, a potom je sve konce igre preuzela Đenova i iskusni Makedonac Goran Pandev, koji je promašio nekoliko sjajnih prilika.

Gol u mreži Napolija "visio je u vazduhu", a onda je u 28. minutu isključen Stefano Sturaro zbog grubog starta. Sudija Fabricio Paskva je poslije pregledavanja snimka pokazao asu Đenovljana direktan crveni karton i ostavio ih sa 10 igrača u polju.

Brojčanu nadmoć na terenu, Napoli je iskoristio samo pet minuta kasnije kada je Dris Mertens majstorski pogodio sa 20-ak metara poslije dodavanja Pjotra Zjelinskog - 1:0.

Međutim i sa igračem manje Đenova je uzvratila najprije preko Koraja Guntera, ali je njegov udarac odbranio golman Napolija Orestis Karnezis uz pomoć stative, međutim, ni Grk nije ništa mogao u sudijskoj nadoknadi prvog dijela.

Tada je Pandev sjajno centrirao na desnu stranu, a Darko Lazović uhvatio volej i pogodio suprotan ugao - 1:1. Bio je to treći pogodak reprezentativca Srbije ove sezone u Seriji A.

Razumljivo, trener Đenove Ćezare Prandeli opredijelio se u nastavku da brani bod pa je izveo Pandeva, a uveo argentinskog vezistu Estabana Rolona, koji je bio zadužen mnogo više za defanzivne zadatke i dodatno zgušnjavanje srednjeg reda.

Srpski reprezentativac Nikola Maksimović odigrao je svih 90 minuta za Napoli, dok je njegov sunarodnik Ivan Radovanović ušao s klupe za Đenovljane u posljednjih 15-ak minuta. 

A da Lazović i drugovi iz ofanzivne linije probaju da iz eventualne kontre ugroze Napoli, koji je istina uspio da da stvori još nekoliko dobrih šansi, najbolju je propustio Milik, čiji je šut ukrotio golman Andrej Radu.

Poslije kontranapada u 65. minutu dosuđen je slobodan udarac sa nekih 18 metara, ali je Lazović šutirao visoko iznad prečke.

U posljednjih 15-ak minuta igralo se "viktorije" ispred gola Đenove, koja se žestoko branila i na kraju uspjela da odbrani jubilarni 10. ovosezonski remi.

Doduše, mora se priznati i da se propisno ispromašivao Napoli, iako su svoje šanse da stignu do trijumfa do kraja imali i gosti sa "Marasija".

Poslije novog kontranapada u 79. minutu Pedro Pereira se našao ispred Karnezisa, ali je Grk spasio Napoli, da bi već u narednom napadu Rolon udarcem poslije kornera bio za malo neprecizan.

SERIJA A - 31. KOLO:

Fiorentina - Frozinone 0:1 (0:0)
/Ćofani 84/

Kaljari - SPAL 2:1 (1:1)
/Farago 3, Pavoleti 60 - Antenući pen. 18/

Udineze - Empoli 3:2 (3:2)
/De Paul 15, pen. 41, Mandragora 45 - Kaputo 11, Krunić 24/

Inter - Atalanta 0:0

Lacio - Sasuolo 2:2 (0:0)
/Imobile 53 pen, Lulić 90+5 - Rožerio 57, Berardi 89/

Napoli - Đenova 1:1 (1:1)
/Mertens 33 - Lazović 45+3/

Ponedjeljak

Bolonja - Kjevo (20.30)

odigrano u subotu

Parma - Torino 0:0

Juventus - Milan 2:1 (0:1)
/Dibala 60 penal, Ken 84 - Pjontek 39/

Sampdorija - Roma 0:1 (0:0)
/De Rosi 75/

TABELA: Juventus 84, Napoli 64, Inter 57, Milan 52, Atalanta 52, Roma 51, Torino 49, Lacio (-1) 49, Sampdorija 45, Fiorentina 39, Kaljari 36, Sasuolo 36, Parma 34, Đenova 34, SPAL 32, Udineze (-1) 32, Empoli 28, Bolonja (-1) 27, Frozinone 23, Kjevo (-1) 11*.

*Napomena: Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC