• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šou Azara za napetost u borbi za Ligu šampiona!

Autor mondo.rs

Borba za mjesta u najjačem evropskom klupskom takmičenju ove godine je u Engleskoj napetija nego ikad...

Fudbaleri Čelsija pobedili su Vest Hem na domaćem terenu u posljednjoj utakmici nekompletnog 33. kola rezultatom 1:0. „Plavci“ su u potpunosti nadigrali goste i dodatno zakomplikovali trku za treće i četvrto mjesto koje garantuju nastup u Ligi šampiona.

Sarijevi izabranici su od prvog minuta bili bolji rival, i iako nisu imali puno konkretnih šansi na samom početku, kontrolisali su igru.

Vest Hem se dobro branio, ali je mastoru poput Edena Azara jedan propust u odbrani protivnika bio dovoljan da ih kazni i postigne pogodak. I to kakav...

Belgijanac je u 24. minutu ostavljen bez čuvara na širokom prostoru, dobio je loptu na 40 metara od gola gostiju i krenuo u slalom. Predriblao je kompletnu odbranu Pelegrinijevog tima i na kraju sa lakoćom savladao Lukaša Fabijanskog za prednost svog tima i gol koji će sigurno postati viralan.

Ubrzo nakon gola Iguain je propustio dobru priliku da duplira vođstvo svoje ekipe nakon dobre asistencije Azara koji je bio veoma raspoložen za igru. Čelsi je do poluvremena nastavio sa napadima, ali nije uspio da promijeni rezultat koji je postavio njihov najbolji igrač.

Poslije pauze, "čekićari" su krenuli nešto odlučnije. Pokušali su visokim presingom da nateraju Sarijevu ekipu na greške, ali su igrači "plavaca" lako izlazili na kraj sa pritiskom.

Sredinom drugog dijela igre, gosti su uspjeli nekoliko puta da priprijete golu Arizabalage, ali je odbrana Čelsija uspjela dobro da reaguje u tim trenucima. Nakon što je Vest Hem propustio svoje šanse, domaći su preuzeli kontrolu nad dešavanjima na terenu.

Sarijev tim je ponovo došao do svoje igre i u nekoliko navrata propustio velike prilike da ranije otkloni rezultatsku napetost. Velike šanse da riješe utakmicu propustili su rezervisti Olivije Žiru i Ros Barkli u situacijama kada su bili sami pred golom protivnika.

Igrači Vest Hema mogli su da kazne Čelsi za promašene šanse nekoliko puta poslije prekida, ali je sreća bila na strani ekipe koja je na kraju uspjela da dođe do drugog gola i riješi dileme oko pobjednika.

U 91. minutu odbrana gostiju je potpuno zakazala, Barkli je uputio pas za Azara koji je ostao sam u srcu šesnaesterca, a Belgijanac je bez mnogo problema poslao loptu iza leđa poljskog golmana.

Tri boda su zasluženo ostala na "Stamford bridžu", a ova pobjeda dovela je Sarijevu ekipu na treće mjesto koje garantuje plasman u Ligu šampiona.

Vest Hem je i poslije ove utakmice ostao na 11. mestu, Pelegrinijeva ekipa nije ugrožena, ali poraz ih udaljava od borbe za mjesta koja vode u Ligu Evrope. 

Čelsi sada ima dva boda više od četvrtoplasiranog Totenhema, ali i uz odigrani susret više, dok su iskoristili kiks Arsenala i preskočili ih na tabeli usljed njihovog poraza od Evertona na gostovanju 1:0.  

Rezultati 33. kola

Everton - Arsenal 1:0 (1:0)
/Jagijelka 10'/

u ponedjeljak

Čelsi - Vest Hem 2:0
/Azar 24',91'/

u subotu

Bornmut - Barnli 1:3 (1:2)
/Barns 4ag - Vud 18', Vestvud 20', Barns 56'/

Hadersfild - Lester 1:4 (0:1)
/Moj 52'p - Tilemans 24', Vardi 48', 84'p Medison 79'/

Njukasl - Kristal Palas 0:1 (0:0)
/Milivojević 81'p/

odigrano u petak

Sautempton - Liverpul 1:3 (1:0)
/Long 9' - Keita 36', Salah 80', Henderson 86'/

*ostale utakmice odložene su zbog polufinala FA Kupa.

Tabela: Liverpul (+1) 82, Mančester siti 80, Čelsi 66 (+1), Totenhem 64, Arsenal 63, Mančester junajted 61, Lester (+1) 47, Vulverhempton 47, Everton (+1) 46, Votford 46, Vest Hem 42, Kristal Palas (+1) 39, Bornmut (+1) 38, Barnli (+1) 36, Njukasl (+1) 35, Brajton (-1) 33, Sautempton 33, Kardif 28, Fulam (+1) 17, Hadersfild 14.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

SJAJNA IGRA PLAVACA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC