• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pioli je bivši, vraća se Montela?

Autor mondo.ba

Fiorentina u potrazi za novim trenerom. "Teška srca, prinuđen sam da odem jer su moji profesionalni i prije svega ljudski kvaliteti, dovedeni pod znak pitanja", napisao je Pioli u otvoren pismu navijačima "viole".

Stefano Pioli od danas nije više trener Fiorentine.

Dosadašnji strateg "viole" u otvorenom pismu navijačima pojasnio je odluku da napusti klupu nakon nešto manje od dvije godine.

"Teška srca, prinuđen sam da odem jer su moji profesionalni i prije svega ljudski kvaliteti, dovedeni pod znak pitanja", napisao je Pioli, koji je na klupi tima iz Firence bio od 6. juna 2017. godine.

Fiorentina je u seriji izuzetno loših rezultata, a kap koja je prelila čašu bio je posljednji domaći poraz od slabašnog Frozinonea (0:1).

Pioli je naglasio da je od dolaska na stadion "Artemio Franki" osjećao pozitivnu energiju, tokom skoro dvije sezone urađeno je mnogo na stabilizacija, te da je uvijek on bio taj koji je odgovoran za taktiku, izdanja igrača i rezultate koje je klub postizao.

"Slijedeći ovaj izbor, koji je zaista težak za mene, želim da zahvalim svim srcem svima koji su tokom ovog putovanja bili sa mnom, počevši od igrača, koji će mi mnogo nedostajati. Zahvaljujem se i ljudima bliskim klubu, koji su mi omogućili profesionalan rad, kao i gradu Firenci i navijačima Fiorentine. Stvorena je specijalna veza među nama, koju ću uvijek nositi sa sobom. Možda se moje putovanje ovdje završava, ali emocije ostaju jake i prisutne u svima nama", napisao je sad već bivši trener Fiorentine u emotivnom oproštajnom pismu od navijača "viole".

Kako prenose italijanski mediji, Piolija bi mogao da naslijedi Vinćenco Montela, koji je već vodio Fiorentinu od 2012. do 2015. godine.

Sa popularnim "Aeroplaninom" navodno je već uspostavljen kontakt i dogovor bi mogao da uslijedi veoma brzo, čime bi se mladi stručnjak vratio u Italiju gdje je još trenirao Romu, Kataniju, Sampdoriju i Milan.

Skoro punih 12 mjeseci Montela je bez angažmana, nakon što je u aprilu prošle godine smijenjen sa klupe Sevilje.

Jedan od potencijalnih kandidata za novog trenera "ljubičastih" iz Firence je i Euzebio Di Frančesko, donedavni trener Rome.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC