• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinezi prave stadion... u Rijeci

Autor mondo.rs

Novi stadion Fudbalskog kluba Rijeka gradiće jedna kineska kompanija. Stadion će imati 12.500 mesta, a posao je vredan 31,25 miliona evra, nezvanično objavljuju hrvatski mediji.

 Novi stadion NK Rijeka grade Kinezi Izvor: MONDO/Dejan Vujić
Izvor: MONDO/Dejan Vujić

Privredna delegacija Kine, koja učestvuje na samitu u Dubrovniku, potpisala je danas memorandum ili nameru o izgradnji novog stadiona u Rijeci.

Memorandum su potpisali predsednik FK Rijeka Damir Mišković u ime preduzeća "Stadion Kantrida" i kineska kompanija "Top International Engineering Corporation" (TIEC), koja postoji od 1950. godine i bavi se izgradnjom puteva, bolnica, aerodroma, zgrada...

Osim razvoja i izgradnje novog stadiona na Kantridi, Kinezi su se obavezali da će preuzeti i izgradnju popratnih sadržaja poput hotela

Rijeka već duži niz godina traži ulagače u novi stadion i posle jednogodišnjih pregovora postigao je dogovor sa Kinezima.

"Tekst memoranduma o razumevanju uobičajeno sadrži opis dogovora dve poslovne strane, a u ovom konkretnom slučaju iskazan je interes za saradnju na projektu gradnje stadionskog kompleksa Kantrida", objavila je Rijeka u saopštenju.

Prema nezvaničnim saznanjima hrvatskih medija, plan je da bude izgrađen stadion kapaciteta 12.500 ljudi, a koštaće oko 32 miliona evra.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC