• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Strašan derbi Sevilje: Pet golova, devet kartona i huk!

Autor mondo.rs

Seviljski derbi opravdao očekivanja, zanimljiva utakmica na "Pishuanu".

Fudbaleri Sevilje savladali su velikog rivala ekipu Betisa u gradskom derbiju u 32. kolu Primere rezultatom 3:2 (1:0).

U odličnoj utakmici domaći su bili staloženiji rival i uspeli da osvoje sva tri boda.

Meč je obeležila izuzetno čvrsta partija oba tima, sudija je bio na velikim mukama zbog tenzije koja je vladala na terenu i podelio je čak devet žutih kartona

Utakmica je počela u visokom ritmu, obe ekipe su ušle u meč odlučno budući da između dva kluba postoji veliko rivalstvo. Prvih dvadeset minuta je prošlo uz nekoliko prilika za goste, Sevilja je čekala svoju šansu iz kontra-napada i prepustila loptu protivniku.

Ali, posle 26 minuta igre, stvari na terenu se menjaju nakon što je Sevilja došla do vodećeg pogotka. Munir el Hadadi je iskoristio odličan centaršut Sarabije i glavom postigao gol za svoj tim.

Nakon toga, utakmica je dobila na zanimljivosti. Betis je kontrolisao tempo utakmice, pokušao posedom da dođe do prilika, ali Kaparosovi igrači su se odlično branili i do poluvremena sačuvali rezultat.

U drugom poluvremenu igrači Kikea Setijena nastavili su sa igranjem na protivničkoj polovini, što im se ubrzo i isplatilo. Žunior Firpo je u 55. minutu predvodio dobru akciju Betisa, vratio povratnu kroz kazneni prostor, Hese je preskočio loptu, a na nju je natrčao Lo Selso i pogodio ugao gola Sevilje.



Nerešen rezultat nije dugo bio na snazi jer su gosti u ofanzivnoj organizaciji svoje igre pomalo zapostavili defanzivne zadatke što je stvorilo više prostora za domaće.

Ofanzivci Sevilje svega četiri minuta posle izjednačenja gostiju krenuli su u odličan kontra-napad, Ben Jeder je centrirao i pronašao na drugoj stativi Sarbiju koji je sa lakoćom poslao loptu u mrežu.

Činilo se da gostujući tim tada kreće na „sve ili ništa“ što je omogućilo ekipi sa "Pishuana" još više mesta da sprovedu svoje napade. Domaći su iskoristili defanzivnu neorganizaciju svojih protivnika i u 64. minutu došli do ubedljivije prednosti.

Franko Vaskez se lepo "namestio" između Betisovih linija i dobio loptu na dvadesetak metara od gola odakle je sjajno šutirao i matirao nemoćnog Paua Lopesa.

Fudbaleri Betisa su i pored zaostatka nastavili sa napadima, stvorili su nekoliko odličnih šansi, ali Hese nije uspeo da bude precizan u nekoliko navrata.

Totalna ofanziva je ipak uspela da omogući Setijenovom timu da smanji rezultat. Gosti su konstatno igrali na polovini protivnika i čekali da se napravi prostor kako bi postigli gol iz igre, ali su fudbaleri Sevilje nastavili sa oštrom igrom i prekidali njihove akcije faulovima.

Upravo iz jednog takvog koji su defanzivci domaćih napravili na 20 metara, Kristijan Teljo je na lep način prebacio živi zid i smanjio rezultat na 3:2.

Do kraja utakmice Betis je pokušavao da izjednači, ali je domaćin uspeo da odoli besomučnim napadima velikog rivala i osvoji sva tri boda.

Zanimljiva utakmica prošla je u znaku odličnog tempa, lepih golova na obe strane i "muške" igre kakva dolikuje velikom seviljskom derbiju.

Sevilja je ovom pobedom ostala u borbi za mesto u Ligi šampiona preskočivši Hetafe na četvrtoj poziciji od kog sad ima dva boda više i odigranu utakmicu više. Betis je posle poraza ostao na devetom mestu sa i dalje realnim izgledima da u sledećoj sezoni igra fudbal i van Španije.

Sevilja: Vaclik – Navas, Merkado, Kariso, Eskudero – Sarabija, Banega (od 74' Rog), Vaskez (od 69' Vidal), Mesa – El Hadadi (od 69' Promes), Ben Jeder

Betis: Lopes – Mandi, Fedal, Sidnej (od 77' Teljo) – Emerson (od 68' Hoakin), Karvaljo, Gvardado, Lo Selso, Firpo – Kanales, Hese Rodrigez (od 74' Loren)


PRIMERA, 32. kolo

Espanjol - Alaves 2:1 (1:0)
/Pedrosa 18, Lagvardija ag 47 - Kaleri 56/

Ueska - Barselona 0:0

Atletiko Madrid - Selta 2:0 (1:0)
/Grizman 42, Morata 74/

Sevilja - Betis 3:2 (1:0)
/El Hadadi 26', Sarabija 59', Vaskez 64' - Lo Selso 55', Teljo 82'/

nedelja

Valjadolid - Hetafe 12.00
Atletik Bilbao - Rajo Valjekano 14.00
Real Sosijedad - Eibar 16.15
Đirona - Viljareal 18.30
Valensija - Levante 20.45

ponedeljak

Leganes - Real Madrid 21.00

TABELA: Barselona (+1) 74, Atletiko (+1) 65, Real 60, Hetafe 50, Sevilja (+1) 52, Valensija 46, Alaves (+1) 45, Bilbao 43, Betis (+1) 43, Espanjol (+1) 41, Sosijedad 40, Leganes 40, Eibar 39, Đirona 34, Levante 33, Selta (+1) 32, Valjadolid 30, Viljareal 30, Valjekano 27, Ueska (+1) 25.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC