• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Interu dovoljni poluvrijeme i nadoknada

Autor mondo.ba

Inter u prvih 45 minuta postigao dva gola, nastavak odigrao pod "ručnom", ali je u "sudijskom vremenu" uspio postići još jedan pogodak, za sigurno slavlje u Frozinoneu.

Fudbaleri Frozinonea u prethodnom kolu šokirali su Fiorentinu u Firenci i pobjedom 2:0 "uručili" otkaz treneru "viole" Stefanu Pioliju, ali taj trijumf nisu uspjeli da "ovjere" protiv Intera i zabilježe treću pobjedu u nizu, čime bi popravili šanse za opstanak u najjačem rangu italijanskog fudbala.

Domaći navijači stadion "Benito Stirpe" napustili su nezadovoljni, dok su gosti iz Milana imali razloga za slavlje, jer je Inter kao gost slavio 3:1 (2:0) i učvrstio se na trećoj poziciji Serije A.

Već nakon prvih 45 minuta bilo je jasno da će "nerazuri" upisati treći uzastopni gostujući trijumf, nakon što su Rađa Naingolan i Ivan Perišić osigurali prednost od dva gola.

Ali, u ipak su morali da se uozbilje u finišu.

Belgijanac je prvo glavom, neometan sa peterca, pogodio za vođstvo gostiju, da bi Hrvat precizno izveo najstrožu kaznu i povisio na 0:2.

Raman Čibzah bio je neoprezan, prilikom izvođenja kornera u svom šesnaestercu rvačkim zahvatom oborio Milana Škrinjara, a Perišić nije propustio šansu da sa "bijele tačke" uveća vođstvo svog tima.

Prednost Intera prepolovljena je u 62. minutu, kada je Frančesko Kasata nekako uspio da progura loptu pored Stefana De Fraja, a onda i ispod ruku Samira Handanovića i učini završnicu meča zanimljivom.

Uprkos nekoliko solidnih prilika, domaćin nije uspio doći do izjednačenja. Igrači Intera ponovo su preuzeli inicijativu i postigli još jedan gol, u sudijskoj nadoknadi, kada je Matijas Vesino pogodio za konačnih 3:1.

Tim Lučana Spaletija tako je napravio odličnu uvertiru pred naredno kolo, kada će na "Đuzepe Meaci" ugostiti Romu, direktnog rivala u borbi za mjesta koja vode u Ligu šampiona.

S druge strane, Frozinoneu ostaje samo nada da u preostalih šest kola može ugroziti Bolonju, prvu ekipu koja je van zone ispadanja. Tim Siniše Mihajlovića, nakon današnjeg boda u Firenci, ima solidnu zalihu od osam bodova.

SERIJA A - 32. KOLO:

Torino - Kaljari 1:1 (0:0)
/Zaza 52 - Pavoleti 74/

Fiorentina - Bolonja 0:0

Sampdorija - Đenova 2:0 (0:0)
/Defrel 3, Kvaljarela 52 pen/

Sasuolo - Parma 0:0

Kjevo - Napoli 1:3 (0:1)
/Cesar 90 - Kulibali 15, 81, Milik 64/

Frozinone - Inter 1:3 (0:2)
/Kasata 62 - Naingolan 19, Perišić 37 pen, Vesino 90+3/

Odigrano u subotu:

SPAL - Juventus 2:1 (0:1)
/Bonifaci 49, Flokari 74 - Ken 30/

Roma - Udineze 1:0 (0:0)
/Džeko 68/

Milan - Lacio 1:0 (0:0)
/Kesi 79 pen/

U ponedjeljak:

Atalanta - Empoli (20.30)

TABELA: Juventus 84, Napoli 67, Inter 60, Milan 55, Roma 54, Atalanta (-1) 52, Torino 50, Lacio (-1) 49, Sampdorija 48, Fiorentina 40, Sasuolo 37, Kaljari 37, SPAL 35, Parma 35, Đenova 34, Udineze (-1) 32, Bolonja 31, Empoli (-1) 28, Frozinone 23, Kjevo 11*.

*Napomena: Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC