• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto u Azerbejdžanu navijaju protiv Arsenala...

Autor mondo.rs

Prava diplomatsko-politička bitka nas očekuje ukoliko Arsenal obezbedi plasman u finale Lige Evrope koje se igra u azerbejdžanskom gradu Bakuu.

Treći put u karijeri bi Henrik Mkhitarjan mogao da propusti meč svog tima u Azerbejdžanu zbog zategnutih političkih veza između te zemlje i njegove domovine Jermenije.

Kao igrač Dortmunda nije putovao na meč Lige Evrope protiv Gabale (2015. godina), ove sezone uskraćena mu je prilika da u istom takmičenju u dresu Arsenala nastupi protiv Karabaga, a potencijalno ga očekuje još jedno "zabranjeno gostovanj" u ovoj zemlji.

Finale ovogodišnje Lige Evrope, zakazano za 29. maj, igraće se u prestonici Azerbejdžana - prelepom Bakuu, a nije nemoguće da u njemu zaigra i Arsenal...

"Tobdžije" su u prvom meču četvrtfinala pobedile Napoli (2:0) i tako su blizu progresa u polufinale gde ih očekuje bolji iz duela Viljareala i Valensije (prvi meč 1:3), stoga su šanse da će se boriti za trofej sve veće i veće.

Samim tim postavlja se pitanje da li će Mkhitarjanu ponovo biti zabranjen ulazak u Azerbejdžan, čak i kada ne igra protiv tamošnjih klubova?

Sukob Jermenije i Azerbejdžana oko oblasti Nagorno-Karabah traje već godinama unazad i sigurno se neće rešiti preko noći, ali postoji šansa da će UEFA izvršiti pritisak na domaćina kako bi Mkhitarjanu bila izdata posebna dozvola za ulazak u zemlju.

Jermeni ne smeju da uđu u Azerbejdžan i postavlja se pitanje zašto je UEFA uopšte Bakuu dodelila domaćinstvo, posebno što Arsenal i drugi finalista ne bi imali iste uslove.

ESPN piše da su u UEFA već razgovarali sa vodećim ljudima Azerbejdžana i da će pokušati da reše ovaj problem, iako "nije standardna procedura da UEFA šalje pisma u ambasade gde bi molila za vize fudbalera u njihovim takmičenjima".

Sve u svemu - u Azerbejdžanu će navijati "protiv" Arsenala kako bi izbegli diplomatsko-političku bitku i peripetije oko ulaska Jermena u njihovu zemlju...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC