• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mančester otpisao Arsenal, ostao još Čelsi!

Mančester je od 0:1 stigao do pobede i izbacio Arsenal iz trke za titulu. Sada se čeka potez Čelsija.

 Mančester otpisao Arsenal, ostao još Čelsi!  Izvor: MONDO

Od sada: trka u dvoje! Arsenal je ispao... Fudbaleri Mančester junajteda preokrenuli su u nedelju rezultat u svoju korist na "Old Trafordu" i odstranili velikog rivala iz borbe za titulu prvaka Premijer lige.

"Tobdžije" su povele sumnjivim golom Emanuela Adebajora u 48. minutu. Napadač Arsenala dočepao se jedne lopte posle centaršuta Robina van Persija sa leve strane. Između snuždenih van der Sara i Majkla Kerika, Adebajor je skrenuo loptu u gol, ali ni usporeni snimak nije potpuno razrešio dilemu da li je to učinio glavom ili rukom.

Ako je rukom, onda je pravda zadovoljena osam minuta kasnije, kada je pokušaj šuta igrača Mančestera završio na ruci kapitena londnonskog tima Vilijama Galasa. Sudija je pokazao na belu tačku, a Kristijano Ronaldo je morao dva puta da savlada vremešnog Jensa Lemana, jer mu arbitar nije tolerisao zastajkivanje pre šuta.

I drugi put se Portugala ukopao prilikom zaleta, ali gol nije bio poništen - 1:1.

Od tog trenutka, borba se rasplamsala. Arsenalu bod nije "igrao", Mančester je računao da će Čelsi u ponedeljak svakako pobediti Vigan kod kuće, tako da su želeli pobedu i nova tri boda. U otvorenom obračunu presudio prelep pogodak Ovena Hargrivsa iz slobodnog udarca.

Kada su svi u 72. minutu očekivali "nazovite ovo Ronaldov šut", prepoznatljivu bombu Portugalca, usledila je "parabola" Hargrivsa preko živog zida gostiju i erupcija oduševljenja na "Teatru snova".

Sezona snova se nastavlja za tim Aleksa Fergusona. Arsenal je bio na dobrom putu da i sam dosanja svoje snove, ali su se oni posle posrtanja u Premijer ligi i eliminacije u četvrtfinalu Lige šampiona pretvorili u noćnu moru.

Sada je na potezu Čelsi, jedini tim koji može da prati Mančester i osujeti im odbranu titule. Moguće je da će biti presudan sudar ova dva tima na "Stamford Bridžu" uskoro...

Iz trke za titulu davno je ispao Liverpul. Sve što je ostalo ovim fudbalerima do kraja sezone u Premijer ligi je da osiguraju četvrto mesto i siguran plasman u Ligu šampiona dogodine. Na dobrom su putu.

"Crveni" su savladali Blekburn 3:1 u nedelju na Enfildu, u meču 34. kole Premijer lige, tako da sada beže pet bodova gradskom rivalu Evrtonu.

Komšije sa "Gudisona" su u subotu remizirale protiv Birmingema (1:1).

Tim Rafe Beniteza do pobede nad čvrstim Blekburnom došao je u poslednjih pola časa igre. Najpre je, nakon 60 minuta, kapiten Stiven Džerard postigao pogodak, a potom je sjajnu golgetersku formu potvrdio Fernando Tores osam minuta pre kraja za sigurnih 2:0.

U finišu meča "pala" su još dva gola. Strelac za domaće bio je Voronjin, a na drugoj strani čast da kaže da je bio strelac na "Enfildu" stekao je bivši napadač Bajerna Roke Santa Kruz.

REZULTATI 34. KOLA:

Liverpul - Blekburn 3:1
/Džerard 60, Tores 82, Voronjin 90+1 - Santa Kruz 90+2/

Mančester junajted - Arsenal 2:1
/Ronaldo 54 penal, Hargrivs 72 - Adebajor 48/

U subotu:

Birmingem - Everton 1:1
Bolton - Vest Hem 1:0
Derbi - Aston Vila 0:6
Reding - Fulam 0:2
Sanderlend - Mančester siti 1:2
Totenhem - Midlsbro 1:1
Portsmut - Njukasl 0:0

U ponedeljak:

Čelsi - Vigan

TABELA: Mančester junajted 80, Čelsi (-1) 74, Arsenal 71, Liverpul 66, Everton 61, Portsmut 57, Aston Vila 55, Mančester siti 52, Blekburn 51, Vest Hem 44, Totenhem 41, Njukasl 39, Midlsbro 36, Sanderlend 36, Vigan (-1) 34, Reding 32, Birmingem 31, Bolton 29, Fulam 27, Derbi 11.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC