• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakl u Hamburgu, Lajpcig slavi prvo finale!

Autor mondo.ba

Sjajna utakmica pred prepunim tribinama "Folksparkstadionu" u Hamburgu okončana pobjedom bundesligaša RB Lajpciga, koji se trijumfom protiv domaćeg HSV-a 3:1 plasirao u finale Kupa Njemačke.

Poslije 10 godina, drugoligaš HSV našao se u polufinalu Kupa Njemačke, pružio žestok otpor favorizovanom RB Lajpcigu, ali se u finale DFB Pokala ipak plasirao prvoligaš.

Sjajna atmosfera viđena je na "Folksparkstadionu" u Hamburgu, nadmudrivali su se rivali tokom svih 90 minuta, ali su se na kraju ipak radovali gosti, izborili plasman u svoje prvo finale nacionalnog kup takmičenja i tako rastužili domaće navijače, koji su i ovaj put u velikom broju bodrili svoje ljubimce.

HSV - RB LAJPCIG 1:3 (1:1)

Sprektakularno prvo poluvrijeme donijelo je mnoštvo uzbuđenja, nekoliko sjajnih prilika i dva pogotka, po jedan na obje strane.

Bundesligaš je od starta krenuo ofanzivno. Nizale su se prilike pred domaćim golom, a Jusuf Poulsen u 12. minutu glavom je pogodio za zasluženo vođstvo RB Lajpciga.

Fenomenalnu šansu da dupliraju prednost gosti su imali u 16. minutu. U samo jednom napadu, dva puta su gađali okvir gola.

Prvo je Poulsen pogodio stativu, a odmah nakon njega i Marsel Zabicer, sa pola metra!

Kazna je uslijedila vrlo brzo, samo osam minuta kasnije.

Kevin Kampl se poigravao, izgubio loptu, nakon čega je Bakari Žata iznenadio istrčalog golmana gostiju Petera Gulačija i sjajno pogodio za izjednačenje.

Do odlaska na odmor viđeno je još nekoliko izglednih prilika, ali se rezultat nije mijenjao.

Današnje polufinale njemačkog kupa je prvo za HSV nakon punu deceniju, tačnije od 22. aprila 2009. godine - 27 dana prije nego što je RB Lajpcig osnovan!

Ipak, nije dugo trebalo čekati na novi pogodak.

Početkom nastavka ponovo je Poulsen bio u centru pažnje, ubacio loptu u peterac rivala, gdje je nespretno reagovao Švajcarac srpskog porijekla Vasilije Janjičić i zatresao sopstvenu mrežu.

Na isteku 69. minuta sve je moglo biti riješeno, ali se još jednom, treći put, ispriječio okvir gola domaćih. Ovaj put Emil Forsberg pogodio je prečku.

Ono što Šveđanin nije uspio tada, jeste samo tri minuta kasnije. Iz daleko teže situacije je raspalio po lopti i milimetarski precizno, uz samu stativu, pogodio za konačnih 1:3.

HSV se, nakon eliminacije u kup takmičenju, okreće borbama u Cvajti, gdje će, nakon samo jedne sezone provedene u drugoligaškom društvu, pokušati da se vrati u elitu.

Trenutno je klub iz Hamburga na drugom mjestu, sa šest bodova manje od lidera Kelna, a dva više od trećeplasiranog Paderborna. Prve dvije ekipe direktno će se plasirati u Bundesligu, dok će tim koji završi na trećem mjestu igrati baraž.

U drugom polufinalu DFB Pokala, u srijedu od 20.45, u Bremenu će igrati Verder i prošlogodišnji finalista Bajern Minhen.

DFB POKAL - POLUFINALE:

HSV - RB Lajpcig 1:3 (1:1)
/Žata 24 - Poulsen 12, Janjičić 53 ag, Forsberg 72/

U srijedu:

Verder - Bajern Minhen (20.45)

*Finale je na programu 25. maja na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC