• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Neobična" najava Čelika pred zadnji voz za Evropu

Autori mondo.ba Autori Fena

Čihat Arslan najavio odlazak ako Čelik ne izbori evropska takmičenja, a kapiten Fenan Salčinović prethodnog trenera Adnana Orneka okarakterisao kao šefa struke za pjetliće. Pominjan i "fejsbuk linč"...

 Čelik - GOŠK, Premijer liga BiH Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

  Čelik u subotu dočekuje GOŠK, koji će, kako je na istakao trener Čihat Arslan, tražiti možda i posljednju prilika da osvoje važne gostujuće bodove u borbi za opstanak. Ali i Čelik, kazao je Arslan, ima svoj plan te traži izlaz iz krize i prekid serije od četiri utakmice bez pobjede.

"Ovo je vrlo važna utakmica za nas, u kojoj će nam tri boda mnogo značiti. U slučaju lošeg rezultata, bila bi završena priča za nas što se tiče borbe za Evropu. Želimo pobijediti u ovom meču", rekao je Arslan, koji je istakao kako, nakon što su izborili opstanak, sudije prave greške na njihov račun.

Arslan je dodao kako je nakon gostovanja kod Zvijezde 09, gdje su poraženi s 0:4, htio razgovarati sa sudijama, ali da nije želio zato što su ubjedljivo poraženi.

"Da nismo ušli u priliku da izborimo plasman u Evropu, vjerovatno bismo imali bolje suđenje", smatra Arslan, koji sutra neće moći računati na povrijeđenog stopera Luku Miletića i Haruna Vardu, za kojeg je završena sezona te na Anela Dedića, koji će ponovo pauzirati zbog kartona.

Na novinarsko pitanje da li će, kako je najavio u medijima, uskoro napustiti ekipu, Arslan je odgovorio potvrdno.

"Onog trenutka kada ekipa bude i definitivno ispala iz trke za Evropu, ja ću odmah otići i pružiti priliku da trener koji će naredne sezone voditi tim u zadnjim utakmicama vidi s kim može ući u narednu sezonu", kazao je Arslan.

Kapiten Fenan Salčinović, koji se oporavio od povrede, nakon duže vremena sutra bi mogao ponovo zaigrati. Međutim, on je na današnjem druženju s novinarima istakao kako imaju i neke stvari koje su bitnije od sutrašnje utakmice.

Prisjetio se svojih prijatelja i navijača kluba, nedavno preminulog Salema Brkića te juče preminulog Sabahudina Zadića, čijim je porodicama izrazio saučešće, ali i svojih povrijeđenih kolega.

"Malo ko zna šta su prošli Miletić i Vardo, jer sam i ja prošao takvu povredu. Želim im da se oporave i da se vrate bolji nego što jesu", kazao je Salčinović.

Salčinović je izrazio zahvalnost novom treneru Arslanu, s kojim, kako je rekao, nikada nije popio kafu niti je s njim puno razgovarao, ali da ga izuzetno cijeni.

"Ovaj čovjek ne pripada ovdje. On je puno veći nivo. Samo mu mogu poželjeti da ode na mjesto koje mu pripada, kao što i njegovom prethodniku (Adnan Ornek-op.a.) želim da se vrati na mjesto koje njemu pripada. A to su pioniri, pjetlići ili, najviše, kadeti", poručio je Salčinović, koji je napomenuo kako sve više razmišlja i o svoj budućnosti.

Međutim, kazao je, ne želi igrati za drugi klub, odnosno da će zadnji dan u zeničkom klubu biti i zadnji dan njegove karijere.

"Nakon 10 godina ovdje provedenih, mogu otići samo kući. Prije ove sezone nuđen mi je novi ugovor, koji nisam prihvatio. Ne znam šta će se desiti, ali tu sam i pomoći ću ekipi koliko mogu", istakao je Salčinović, koji nije krio razočarenje, kako je kazao, "fejzbuk linča".

PREMIJER LIGA BiH, 29. KOLO

Subota, 17.00

Čelik - GOŠK
Mladost - Zrinjski
Radnik - Sarajevo
Široki Brijeg - Krupa
Sloboda - Željezničar (20.00)

Ponedjeljak

Tuzla siti - Zvijezda 09 (17.00)

TABELA: Sarajevo 60, Zrinjski 56, Široki Brijeg 44, Željezničar 40, Radnik 39, Sloboda 37, Čelik 36, Mladost 33, Zvijezda 09 31, Tuzla siti 30, Krupa 24. GOŠK 23.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC