• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Real Madrid novi-stari šampion?!

Da li je gotovo? Šest kola pre kraja, Real Madrid ima devet bodova prednosti nad Barselonom, a deset nad Viljarealom.

 PRIMERA: Real Madrid novi-stari šampion?!  Izvor: MONDO

Fudbaleri "kraljevskog kluba" minimalcem protiv Mursije (1:0), sa desetoricom igrača od 19. minuta kada je crveni karton dobio desni bek Migel Tores, došli su na par koraka od nove titule u Primeri, čime bi delimično zacelili ranu iz kobnog sudara sa Romom u osmini finala Lige šampiona.

Gol odluke postigao je Vesli Snajder u 58. minutu, što je smirilo naelektrisane i razmažene navijače na "Santijago Bernabeuu". Njima se nije dopalo čak ni to što je trener Reala Bernd Šuster u finišu meča odlučio da pojača odbranu protiv brojčano nadmoćnog protivnika, ma kako se on zvao.

Priliku da prestigne Barselonu i dođe na sedam bodova iza Reala imali su fudbaleri Viljareala, međutim kao i mnoge druge ove sezone, sačekala ih je "ubica" favorita - Almerija (1:0).

Domaćin je kasnim golom kapitena Santija Akasijetea, u 83. minutu, poslao "žutu podmornicu" na dno okeana. U tom smeru gurnuo ih je golman Dijego Lopez, koji je pokušao da primiri jednu povratnu loptu.

Međutim, ona se kao od stabla odbila u polje, sve to pratio je mladi Kruset, dete Barselone, tako da je Lopez morao da ga sruši kako ne bi bilo 1:0. Bilo je samo gore od toga - crveni karton za golmana, prinudna izmena, a jedina dobra stvar bio je promašaj najboljeg strelca Almerije Alvara Negreda sa bele tačke.

Ipak, "đavo je došao po svoje" pred kraj utakmice, kada je izgleda pala odluka o šampionu Španije za sezonu 2007/08. Nije Barselona, nije Viljareal.

Fudbaleri Sevilje preživeli su goleadu u Palma de Majorki i nastavljaju borbu za Ligu šampiona. Saragosa nije izgubila, ali nije ništa ni dobila u nastojanju da ne doživi totalni debakl ispadanjem u Sekundu.

Majorka je na trenutak u nedelju popodne imala bod kod kuće protiv Sevilje, ali su Kanute i Alveš sredinom drugog poluvremena "oteli" sva tri boda na Balearima - 2:3.

Tim iz Andaluzije sada zaostaje samo tri boda za Atletikom iz Madrida, koji je četvrti i poslednji potencijalni učesnik Lige šampiona dogodine. Real, Barselona i Viljareal već su viđeni u evropskoj eliti 2008/2009.

Golom Veba minut pre kraja, Majorka je uspela samo da ublaži poraz, ali ovaj tim po svemu sudeći neće ispaštati zbog ovog poraza. Evropa je daleko, Druga liga nije toliko blizu.

Znatno je bliža fudbalerima Saragose, koji su u sezonu ušli sa ambicijama da se plasiraju u Evropu, a šest kola pre kraja nalaze se u zoni ispadanja! Novim remijem, ovog puta u predgrađu Madrida, skupi tim sa "Romarede" našao se tri boda iza Rekreativa, koji je prvi iznad crte. Hetafe - Saragosa 0:0.

Daleko od borbe za opstanka otrčali su fudbaleri Deportiva, koji nastavljaju sa dobrim rezultatima. Pobedom od 3:0 nad Atletik Bilbaom, plavo-beli osigurali su prvoligaški status.

REZULTATI 32. KOLA PRIMERE:

U nedelju:

Deportivo - Atletik Bilbao 3:0
/Koloćini 31, Serhio 64 penal, Felipe 79/

Espanjol - Osasuna 0:1
/Astudiljo 30/

Hetafe - Saragosa 0:0

Majorka - Sevilja 2:3
/Guiza 47, Vebo 89 - Renato 43, Kanute 68, Alveš 76/

Betis - Levante 0:1
/Leon 52/

Valjadolid - Atletiko Madrid 1:1
/Ogbeče 90 - Maksi Rodrigez 69/

Real Madrid - Mursija 1:0
/Snajder 58/

Almerija - Viljareal 1:0
/Akasijete 83/

U subotu:

Valensija - Rasing 1:2
/Vilja 65 penal - Kolsa 60, Čite 82/

Rekreativo - Barselona 2:2
/Ruben 41, 71 - Eto 2, 46/

TABELA: Real Madrid 69, Barselona 60, Viljareal 59, Atletiko Madrid 54, Rasing 53, Sevilja 51, Espanjol 45, Almerija 45, Atletik Bilbao 43, Deportivo 43, Betis 41, Hetafe 41, Majorka 41, Osasuna 40, Valensija 39, Valjadolid 39, Rekreativo 37, Saragosa 34, Mursija 29, Levante 22.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC