• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan se "čupa" kod kuće, dve utakmice u Novom Sadu

Autor mondo.rs

U utorak i srijedu 34. kolo Superlige. TV Arena Sport prenosiće direknto dva duela.

 Superliga 34 kolo Partizan Mladost srijeda  Izvor: MN PRESS

Zbog Vaskrsa, 33. i 34. kolo Superlige zakazani su u vanrednim terminima - umjesto uobičajenog vikenda, radnim danima.

Dueli prethodne runde igrani su prošlog četvrtka, kada je u centru pažnje bio 160. "vječiti derbi", a predstojeća će biti odigrana u dva dana, utorak i srijedu.

Pobjedom na Partizanom 2:1 i remijem Radničkog sa Čukaričkim 2:2, Crvena zvezda je odmakla drugoplsiranim Nišlijama na šest bodova razlike i biće čudo ukoliko u preostala četiri kola ne odbrani titulu osvojenu prošle sezone.

Da u Nišu više ne tinja šampionska nada potvrđuje i izjava trenera Nenada Lalatovića, koji je rekao da je njegov tim ispunio cilj obezbedivši plasman na međunarodnu scenu i da rasterećen ide u Novi Sad na megdan Proleteru.

Ta utakmica na "Karađorđu" biće odigrana u utorak od 18 časova, a nepuna 24 sata kasnije - u srijedu od 16.00 - na istom mjestu sastaće se Vojvodina i Crvena zvezda.

"Lale" ove sezone igraju daleko slabije nego nekih prethodnih, jedva su se plasirali u plej-of, a da nisu u formi potvrđuju sva tri poraza u dosadašnjim utakmicama doigravanja - od Proletera (0:1), Napretka (0:5) i Mladosti (1:3).

S druge strane, gosti iz Beograda brzo su se trgi poslije poraza od Čukaričkog (2:3) i pobjedom nad najvećim rivalom pokazali da je to bio samo loš dan. Na dobro raspoloženje pred put u Novi Sad dodatno utiče to što Vladan Milojević nema povrijeđene igrače, jer se treninzima vratio Ričmond Boaći.

Najveća briga crveno-bijelih trenutno je stanje terena na "Karađorđu".

Kada je plej-of u pitanju, velika pažnja biće posvećena duelima Partizan - Mladost i Čukarički Napredak. Te četiri ekipe trenutno se bore za treće mjesto i učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope naredne sezone, s tim da će uticaj na konačan rasplet imati i osvajač Kupa, jer ako to bude neki od tri prvoplasirana tima, onda će četvrtoplasirani, takođe, u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Svakako je najveće iznenađenje što se u pomenutoj grupi nalazi Partizan, koji je trenutno na petom mjestom sa dva uzastopna poraza (od Radnočkog 1:3 i Crvene zvezde 1:2), a samo dvije pobjede u posljednjih 10 prvenstvenih utakmica, uz jedan remi i čak sedam poraza!

Izabranicima Sava Miloševića neće biti lako u srijedu, pošto su oba duela protiv Mladosti ove sezone završena remijima - 0:0 u Beogradu i 1:1 u Lučanima. Uz to, gosti u Humsku stižu poslije dvije vezane pobjede - nad Proleterom 1:0 i Vojvodinom 3:1.

Pored borbe za izlazak u Evropu, neizvjesna je i borba za opstanak. Četiri tima bore se da izbjegnu poslednje dvije pozicije koje vode direknto u niži rang, ali i treću otpozadi, koja bi značila baraž za opstanak sa timom iz Prve lige Srbije.

Kao i u plej-ofu, četiri tima vode žestoku bitku, a to su Zemun (14 bodova), Dinamo (14), Rad (15) i Bačka (18). I, upravo se oni sastaju u predstojećem kolu: Rad - Dinamo i Zemun - Bačka.

SUPERLIGA, 34. kolo:

plej-of

utorak

Proleter - Radnički 18.00

srijeda

Vojvodina - Crvena zvezda 16.00 (TV Arena Sport 1)
Čukarički - Napredak 18.00
Partizan - Mladost 18.00 (TV Arena Sport 1)

TABELA: Crvena zvezda 48, Radnički 42, Mladost 32, Čukarički 31, Partizan 30, Napredak 27, Proleter 22, Vojvodina 20.

plej-aut

srijeda

Rad - Dinamo 16.00
Radnik - Voždovac 16.00
Zemun - Bačka 16.00
Mačva - Spartak 18.00

TABELA: Spartak 23, Radnik 21, Voždovac 21, Mačva 20, Bačka 18, Rad 15, Dinamo 14, Zemun 14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC