• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Santos Kosas: Luka Jović u Realu za 60 miliona evra

Autor mondo.rs

Španski novinar objavio je da će srpski fudbaler preći u redove najvećeg kluba u Evropi, a Ajntraht na tom transferu zaraditi 41 milion evra, jer je - tvrdi - Benfika obezbedila sebi procente od naredne prodaje.

Novinar madridskog "Asa", Serhio Santos Kosas, objavio je ovog petka uveče da je Luka Jović (22) skoro pa novi fudbaler Real Madrida.

Skoro pa, jer je vest i dalje nezvanična, ali prema Kosasovim saznanjima dva kluba postigla su dogovor prema kom će mladi centarfor iz Bijeljine tokom leta potpisati za najveći klub u Evropi, a Ajntraht na tom poslu zaraditi 41 milion evra.

Direktori kluba iz Frankfurta, naravno, iskoristili su (iz ovog ugla) najpovoljniju klauzulu u novijoj istoriji evropskog fudbala i za sedam miliona evra otkupili od Benfike prava na ugovor Luke Jovića, koji je u drugoj sezoni po dolasku iz Lisabona već postigao 26 golova i na tom putu sa "orlovima" stigao do polufinala Lige Evrope.

Osim ukoliko "As" u tekstu objavljenom ovog petka uveče na online izdanju ne lobira u korist Real Madrida, Ajntraht će praktično preprodati Jovića za 60 miliona evra samo 20-ak dana nakon što je klub uplatio ugovoreno obeštećenje za momka koji je ove godine postigao 17 golova u Bundesligi i devet u Ligi Evrope.

Ipak, iako je očigledno da se nalazi na gubitničkoj strani u svakom smislu, Benfika je sebi obezbedila dodatnih 12 miliona evra, odnosno 20 odsto od narednog Jovićevog transfera, ako do transfera u Real uopšte dođe.

"As", pozivajući se na izvore na "Santijago Bernabeu" stadionu, navodi da će Real platiti 60 miliona evra za momka koji je ponikao u Crvenoj zvezdi i potom bio ustupljen agenciji LIAN sport za unapred isplaćenu sumu sa kojom su crveno-beli obezbedili licencu za učešče u UEFA takmičenjima.

Jović je impresivnim igrama u sezoni na izmaku isprovocirao seriju tekstova u najtiražnijim evropskim sportskim listovima, koji su ga povezivali sa najvećim klubovima kontinenta, pa je tako malo pre redakcije "As" u Nemačkoj osvanula najava njegovog prelaska u Bajern Minhen.

Dugo je Barselona bila klub koji je, navodno, bio favorit u trci za momkom koji je gotovo identičan broj golova dao levom i desnom nogom, ali je interesovanje Katalonaca - bar u javnosti - izgubilo na značaju posle izjave Lukinog oca, Milana Jovića.

On je tada rekao da njegov sin neće preći u Barsu, ali ne i gde hoće preći, iako se kao mogućnost pominjala i njegova sezona 2019/20 u dresu Ajntrahta, koji bi potom bio u prilici da ostvari transfer ispisan u devet cifara.

Srpski fudbaler trebalo bi da potpiše šestogodišnji ugovor sa Realom.

"Beli su želeli da ubrzaju pregovore sa Ajntrahtom nakon što su preko agenata saznali da se nekoliko 'ozbiljnih' klubova u Evropi uključilo u pregovore oko Jovićegov transfera. Interesovanje Pari sen Žermena bili je presudno u tom smislu", objavio je "As".

"Ideja je da Jović u prvoj sezoni bude podrška Karimu Benzemi, bilo kao zamena, bilo kao partner u napadu", dodato je u tekstu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC