• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hakan ostavio Milan u trci

Autor mondo.ba

Milanezi su golom turskog internaciolanca slavili protiv Fiorentine u gostima u okviru 36. kola Serije A i ostali u trci za četvrto mjesto koje vodi u Ligu šampiona.

Trzaj glavom Hakana Čalhanoglua je Milanu bio dovoljan za tri boda na "Artemio Frankiju"!

Rosoneri su nakon današnje pobjede Atalante protiv Đenove znali da ukoliko večeras ne dođu do tri boda Liga šampiona se na San Siru neće igrati ni sedmu sezonu u nizu.

Fudbaleri Đenara Gatuza su, iako pod pritiskom, pružili izuzetno stabilnu i balansiranu partiju dok se puleni Vinćenca Montela, kojeg je "Rino" zamijenio na klupi Milana u novembru 2017. godine, nadaju porazima najugroženijih timova Serije A pošto još nisu osigurali opstanak.

Fiorentina - Milan 0:1 (0:1)

Iako su u posljednjih mjesec dana bili u centru dva skandala zbog ruganja Federiku Aćerbiju nakon duela protiv Lacija, a Timue Bakajako zbog odbijanja da uđe u igru u prošlom kolu protiv Bolonje, Frank Kesi i njegov "zemljak" su se večeras našli u paru na sredini terena u dresu Milana.

I pružili dosta zrelu partiju, uzevši u obzir na kakav su "rolerkouster" navikli navijači Milana ove sezone.

Luis Murijel je u uvodnim minutama prvog poluvremena zaprijetio Đanluiđiju Donarumu, ali je Fiorentina u nastavku izgubila bitku na sredini terena i Milan je sve više stezao obruč oko gola Albona Lafona.

Suso je nakon centaršuta Ignasija Abatea sa ivice peterca šutirao pravo u golmana Fiorentine, dok je Čalhanoglu na popravnom bio "kratak". Ali je zato u 36. minutu bio na pravom mjestu.

Španski plejmejker je prebacio loptu na lijevu nogu, pronašao prostor za centaršut i u šesnaestercu pronašao Čalhanolgua koji je trzajem glavom poslao loptu u dalji ugao.

Milan je u drugom poluvremenu iskusno i smireno držao meč pod kontrolom, dok je dobre prilke Federika Kijeza i Murijela odličnim odbranama "poništio" Donaruma.

Milanezi zaostaju tri boda iza Atalante koja u narednom kolu gostuje kod Juventusa dok u posljednjem dočekuje Sasuolo. Tim Đenara Gatuza dočekuje Frozinone i gostuje SPAL-u u posljednjem kolu.

Fiorentina, sa druge strane, se nalazi od 12 mečeva bez pobjede u Kalču i ima osam bodova više od Empolija koji je prvi ispod crte sa utakmicom manje.

Iako Viola tehnički nije osigurala opstanak, prelazak u Seriju B se ne čini realnim ali će ovu sezonu u Firenci željeti što prije zaboraviti.

SERIJA A, 36. kolo

Atalanta - Đenova 2:1 (0:0)
/Berou 46, Kastanje 52 - Pandev 89/

Kaljari - Lacio 1:2 (0:1)
/Pavoleti 90+1 - L. Alberto 31, Korea 53/

Fiorentina - Milan 0:1 (0:1)
/Čalhanoglu 36/

Nedjelja

Torino - Sasuolo (12.30)

15.00
Frozinone - Udineze
Sampdorija - Empoli
SPAL - Napoli (18.00)
Roma - Juventus (20.30)

Ponedjeljak

Bolonja - Parma (19.00)
Inter - Kjevo (21.00)

TABELA: Juventus 89, Napoli 73, Atalanta (+1) 65, Inter 63, Milan (+1) 62, Roma 59, Lacio (+1) 58, Torino 57, Sampdorija 49, Sasuolo 42, SPAL 42, Kaljari (+1) 40, Fiorentina (+1) 40, Parma 38, Bolonja 37, Đenova (+1) 36, Udineze 34, Empoli 32, Frozinone 24, Kjevo 15*.

*NAPOMENA Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC