• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri puta u deset godina...Nije slučajnost?

Autor mondo.rs

"Božićna tradicija" u Premijer ligi obično nam govori ko će biti novi šampion Engleske i pet mjeseci prije nego što se sezona završi. Osim ako se zovete Liverpul.

Ni ovo nije TA godina za Liverpul.

Djelovalo je u jednom trenutku sezone da će Jirgen Klop donijeti toliko čekanu titulu Premijer lige na "Enfild", ali uz ovakav Mančester siti malo je bilo i 97 bodova, malo je bilo najbolja odbrana, malo je bilo i dva najbolja strijelca takmičenja u Maneu i Salahu...

/DOSTA JE BILO ČUDA - SITI JE ŠAMPION PREMIJER LIGE/

Može se polemisati o tome gdje je Liverpul "izgubio" titulu, da li je to poraz od Sitija u direktnom duelu kada su zamalo poveli, međutim lopta nije htjela cijela preko linije, ili je to onaj "blijedi remi" protiv Mančester junajteda u kom su "redsi" djelovali kao da su došli po bod, misleći da će im to biti dovoljno za titulu, ili je u pitanju nešto treće.

Mnogo je faktora koji čine šampiona, ali u sezonama kada Liverpul igra najbolji fudbal kao da je potrebno "još nešto malo" što oni ne mogu da pokažu.


Arsen Venger je to nazvao "kletvom", rekavši da je sudbina protiv Liverpula, a da ne bismo išli u teorije zavjere, možda je dovoljno da se poslužimo statističkim podacima u prethodnih deset godina u Premijer ligi.

Oduvijek je pozicija na tabeli na Božić, po gregorijanskom kalendaru, služila kao smjernica za budućeg prvaka Engleske.

Obično bi onaj ko je na liderskom mjestu na 25. decembar, pred takozvani "Boksing dej", bio i šampion Premijer lige pet mjeseci, u maju, kasnije kada se sezona završava, sem što to nije slučaj kada se zovete Liverpul.

Naime, u posljednjoj deceniji (od sezone 2008/09), Liverpul je čak tri puta bio prvi na Božić i nijednom nije uspio da tu poziciju zadrži do posljednjeg kola sezone.


Za razliku od njih - Čelsi, Siti, Junajted i Lester su tu poziciju zadržali...

"Redsi" su veoma blizu titule bili 2009. godine kada je blistao Fernando Tores, poslije Božića su izgubili samo jedanput od Midlsbroa, ali je fokusiraniji bio Mančester junajted i iskoristio čak pet njihovih remija na mjestima gdje se nisu očekivali, za novu titulu u riznici Sera Aleksa Fergusona koji je na kraju sezone imao samo četiri boda više od svojih rivala.

Djelovalo je da su još bliže u sezoni 2013/14 kada je ekipu vodio Brendan Rodžers, ali tada se desilo čuveno "klizanje" Stivena Džerarda protiv Čelsija.

Demba Ba je iskoristio šansu i donio pobjedu "plavcima" što je značilo da prednost na tabeli dobija Mančester siti koji je taj poklon rado prihvatio, pa je Liverpul ostao "kratak" za dva boda u odnosu na tim Manuela Pelegrinija.

Ali, sada je možda i najbolnije.

Liverpul je odigrao fantastičnu sezonu, i u svakoj sem u tekućoj i prethodnoj, bio bi prvak Engleske sa 97 bodova, ali je Mančester siti bio bolji za tek jedan.

"Redsi" su u jednom trenutku sezone imali i sedam bodova više u odnosu na Siti i djelovalo je da je to-to, ali ponovo su se javili njihovi problemi, najmanji do sad, pa su ih "građani" obišli u martu i od tada nisu ispuštali prvu poziciju.

Ovakav razvoj situacije će samo produbiti psihološke poteškoće za Liverpul u narednim sezonama kada se ponovo nađu na prvoj poziciji na Božić.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE FILM O NAVIJAČIMA LIVERPULA IZ SRBIJE

Film o navijačima Liverpula - Nikad nećeš hodati sam
Izvor: MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC