• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kajzer Franc", ambasador Fudbala za prijateljstvo

Autor mondo.ba

Dvostruki dobitnik "Zlatne lopte" Franc Bekenbauer ovogodišnji je globalni ambasador Fudbala za prijateljstvo i učestvovaće u završnim manifestacijama finala Lige šampiona u Madridu od 28. maja do 2. juna.

  "Kajzer Franc" je počastvovan što je dio ovog društveno-odgovornog projekta za djecu, koji se po sedmi put održava na posljednjem susretu Lige šampiona između Liverpula i Totenhema, koje se ovog puta održava u Madridu.

"Velika mi je čast što sam dio Gazpromovog međunarodnog društveno-odgovornog projekta za djecu, Fudbal za prijateljstvo. Vrijednosti koje promovišu mladi učesnici iz cijelog svijeta su vanvremenske: bez ideje o jednakosti, dobroti i pravednosti ne možete zamisliti uravnoteženi svijet. Odgajanje djece koja su spremna da sarađuju i komuniciraju je glavni cilj, jer je sposobnost da se pronalaze kompromisi, zajednički jezik sa najrazličitijim ljudima ključ uspjeha u životu, bez obzira da li biraju profesionalnu sportsku karijeru ili bilo koju drugu poziv", izjavio je legendarni njemački fudbaler, trener i sportski funkcioner, koji će se u španskoj prestonici pričati sa mladim učesnicima o sportskom iskustvu, zanimljivim situacijama iz profesionalnog života, i motivisati ih da kao početnici u sportu treba da postižu dobre rezultate.

Među učesnicima na stadionu "Vanda Metropolitano" biće i predstavnici Bosne i Hercegovine - Anja Gačić, četrnaestogodišnja reprezentativka WU16 reprezentacije BiH, trener i fudbalerka u Akademiji Fudbala Sporting Teslić sa dječacima, kao i u ženskom fudbalskom klubu Sloga iz Petrova; Slavko Roguljić, golman Sport Teama iz Banjaluke; Lejla Salihović, članica Škole fudbala Respekt iz Sarajeva i Samra Osmanović iz Gračanice, igračica ŽFK Petrovo.

Oni će predstavljati BiH na Forumu fudbala i prijateljstva u Madridu, koji se održava od 28. maja do 2. juna, a koji za glavni cilj ima da podrži dječiji i omladinski sport, promoviše vrijednosti zdravog i aktivnog načina života i promoviše i njeguje poštovanje i toleranciju između različitih nacija i kultura svijeta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC