• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Penali za Vembli - Aston Vila na korak od Premijer lige

Autor mondo.rs

"Vilani" su savladali "vrećice" posle udaraca sa bele tačke i došli na utakmicu od povratka u Premijer ligu.

Fudbaleri Aston Vile prošli su u finale plej-ofa Čempionšipa nakon boljeg izvođenja penala u revanš susretu sa Vest Bromvič Albionom na gostujućem terenu.

Utakmica je u regularnom delu završena pobedom domaćih rezultatom 1:0, ali je zbog nepostojanja pravila gola u gostima duel otišao u produžetke, posle kojih su usledili jedanaesterci u kojima je ekipa Dina Smita bila bolja i izborila prolazak u poslednju utakmicu sezone. 

Gosti su bolje otvorili meč, imali su terensku inicijativu, ali nisu došli do konkretnih prilika za postizanje gola. VBA se čvrsto branio, prepustili su posed svojim rivalima i nadali se da mogu do šansi kroz kontra-napade i prekide što se ispostavilo kao tačno.

U 29. minutu domaći su uspeli da dođu do prednosti na ovom susretu i poravanja rezultata u dvomeču nakon što je iskusni Kreg Doson bio najviši u protivničkom šesnaestercu posle dugačkog auta svog saigrača Mejsona Holgejta i glavom poslao loptu u dalji ugao gola Vile.


"Vilani" su se nakon toga vratili napadima, kontrolisali su situaciju na terenu, ali i dalje nisu uspevali da nađu put do gola protivnika, pa su na odmor otišli sa zaostatkom.

Od početka drugog dela igre podigao se tempo utakmice, obe ekipe su krenule odlučnije, a domaći tim je iskoristio nešto neoprezniju igru Aston Vile da uđu u dobre prilike, ali ih nije iskoristio da poveća rezultat i približi se finalu na "Vembliju".

Gosti su u većem delu poluvremena imali kontrolu nad loptom i situacijom na terenu, ali su svojim nepromišljenim potezima nekoliko puta doveli rivale u izgledne prilike za dupliranje prednosti.

Kako je meč odmicao, tako su oba birmingemska tima počela da igraju sve čvršće i "muškije" pa je viđeno nekoliko veoma oštrih startova i duela punih žara. Kao rezultat takve igre, Vest Brom je u 80. minutu ostao sa igračem manje, nakon što je kapiten ekipe Džejms Brant dva puta u kratkom periodu nesmotreno startovao na protivnike i zaradio dva žuta kartona.


Izabranici Dina Smita iako su imali nekoliko veoma dobrih pokušaja nisu uspeli da iskoriste prednost igrača više da izjednače rezultat i dođu do generalnog prolaska budući da su u prvom meču slavili sa 2:1.

Usled činjenice da ova faza takmičenja u Čempionšipu ne podrazumeva pravilo gola u gostima, Vila je izborila produžetke ukupnim rezultatom 2:2 iz oba susreta i tako dobila dodatnih 30 minuta da savlada brojčano slabijeg protivnika.


Napadali su gosti tokom oba petnaestominutna "poluvremena", ali VBA se dobro branio i u tom delu utakmice i uz dozu sreće u pojedinim trenucima izbegao primanje pogotka, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Odmah u prvoj seriji Mejson Holgejt je promašio penal za domaće i doneo prednost protivniku s obzirom da je Hurihejn bio precizan, a već nakon drugog kruga penala Aston Vila je bila blizu pobede nakon što je Hegazijev šut odbranio Stir, a Mile Jedinak postigao gol za svoj tim.

Tami Abraham je u poslednjoj seriji bio siguran izvođač i svojim pogotkom je odveo ekipu u finale na "Vembliju" uprkos promašaju Adome u četvrtoj seriji koji je održavao Vest Brom u životu.

"Vilani" će na najvećem engleskom stadionu čekati boljeg iz drugog polufinala plej-ofa u kojem se sastaju Lids i Derbi Kaunti, a ta druga utakmica tog dvomeča je na programu sutra od 20:45. Bijelsin tim je savladao svoje rivale rezultatom 1:0 u prvom susretu i sada na svom terenu imaju priliku da završe posao.

Finale baraža čiji će pobednik izboriti plasman u Premijer ligu odigraće se u ponedeljak 27. maja.

Rezultat:

Vest Bromvič Albion - Aston Vila 1:0 (1:0), penalima 3:4; prva utakmica 2:1 za Aston Vilu
/Doson 29/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC