• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi skupo platio turneju u Americi, pred finale

Autor mondo.rs

Ruben Loftus-Čik je doživio ozbiljniju povredu na PRIJATELJSKOJ utakmici, samo deset dana pred meč za trofej sa Arsenalom.

Čelsi je odlučio da se "probije" na američko tržište i zbog toga je, između ostalog, odlučio da u januaru skupo plati dolazak Kristijana Pulišića, koji teško da vrijedi 60 miliona evra zbog svojih igara - ali, zbog marketinškog potencijala - i više!

Tim povodom je Čelsi po završetku sezone u Premijer ligi, a sve pred finale Lige Evrope krajem maja, gostovao u Sjedinjenim Američkim Državama radi promocije brenda.

Odigrali su prijateljsku utakmicu protiv Nju Inglanda u Foksborou u Masačusetsu, i slavili su golovima dvostrukog strijelca Rosa Barklija i jednim Olivijea Žirua, ali su na istom meču ostali bez Rubena Loftusa-Čika.

Možda i najbolji igrač Čelsija u završnici sezone doživio je povredu skočnog zgloba, Markos Alonso kaže i "ahilove tetive", pa će zbog toga propustiti finale Lige Evrope.

"Plavci" će tako zbog prijateljske utakmice u Americi ostati bez visokog veziste u utakmici sezone što se sigurno neće svidjeti Mauriciju Sariju, koji bi mogao da dobije otkaz bez obzira kako se završio meč protiv Arsenala.

Upravo je Italijan izrazio zabrinutost zbog dogovorene mini-turneje u SAD pred tako važnu utakmicu, ali Čelsi nije ni pomišljao na otkazivanje.

Ruben Loftus-Čik je ove sezone odigrao 40 mečeva za Čelsi i dao 10 golova uz pet asistencija, a posebno dobar bio je u posljednjih nekoliko sedmica kada je iz startne postave "istisnuo" Matea Kovačića i istakao se u završnici napada.

Finale Lige Evrope igra se 29. maja u Bakuu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC