• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bartomeu: Valverde je trener kog želim

Autor mondo.rs

Šampiona Španije će i sledeće sezone sa klupe voditi isti čovek.

Barselona sprema nešto veliko za sledeću sezonu, ali sa istim trenerom.

Naime, predsednik katalonskog giganta Đozep Maria Bartomeu je izjavio za "Marku" da je siguran da je Ernesto Valverte pravi čovek za taj posao i da ne planira da ga smenjuje uprkos dvogodišnjem neuspehu u Ligi šampiona.

U poslednje vreme se pokrenula veoma glasna polemika oko toga da li bi trenutni trener "blaugrane" trebalo da zadrži posao, pogotovo nakon ispuštene velike prednosti u dvomeču sa Liverpulom i propuštanja plasmana u finale najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Valverdeu se zamera da ekipa nema karakter u najvažnijim susretima, kao i to da su odstupili od svog izvornog stila igre i da time "traće" najbolje godine Lionela Mesija.


Ipak, čelnici kluba imaju puno poverenje u njega pa je tako i sam Bartomeu izjavio da će Barsa u narednu sezonu ući sa istim licima na klupi.

"Valverde je pre nekoliko dana izjavio da ima podršku predsednika i uprave i to je tačno - on je trener kog želim. Tek smo na polovini velikog projekta i ne planiramo da se rastajemo sa njim jer je njegov ugovor i dalje na snazi i zadovoljni smo njegovim radom", podržao je svog trenera predsednik šampiona Španije.

On je dodao da klub jasno razmišlja o budućnosti, a da su neki poslovi već završeni, ali je i nagovestio da postoje oni koji su blizu realizacije.


"Već duže vreme se pripremamo za izazove koji nas čekaju sledeće godine. Već smo potpisali ugovore sa nekim novim igračima, a sa nekima ćemo nastaviti pregovore odmah nakon finala Kupa Kralja. Trenutno se trudimo da oporavimo fudbalere od emotivnog kraha."

Iako nisu uspeli da se "popnu" na vrh Evrope, Katalonci bi na kraju sezone mogli da konstatuju da je ona bila uspešna. Njih 25. maja čeka finale Kupa sa Valensijom, ukoliko tu ostvare pobedu "dupla kruna" bi otišla u vitrine kluba, a Valverde bi još jednom dobio potvrdu svog rada u vidu srebrnine.

Predsednik tvrdi da je ekipi u svakoj sezoni najvažniji cilj uspeh u domaćem prvenstvu, a da su Kup Kralja i Liga šampiona nešto niže na lestvici očekivanja.


Ovaj stav čudi, pogotovo kada se uzme u obzir o kakvom je klubu reč, kao i to da u redovima imaju možda i najboljeg fudbalera današnjice. Oni su ipak zadovoljni učinkom sve dok imaju trofeje kojima bi potvrdili kvalitetan posao.

"Iza nas je odlična sezona, osvojili smo ligu dosta pre kraja takmičenja i sada igramo revijalne utakmice. Ali želimo više, utakmica u finalu Kupa bi mogla da nas vrati "u život". Sada se trudimo da skupimo svu potrebnu snagu da bismo imali želju i volju da se nadmećemo, a pred nama je još nedelju dana da se spremimo za taj duel", zaključio je Đozep Bartomeu.

Barselona je jedan od najaktivnijih timova na tržištu po završetku prvenstava. Njima uskoro stiže Frenki de Jong, a naredne nedelje će doneti rasplet situacija sa Antoanom Grizmanom i Matijsom de Lihtom u glavnim ulogama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC