• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istraga i protiv Zvezdana Terzića!

Ako se ikada vrati u Srbiju, Zvezdan Terzić će pravac u pritvor! Pokrenuta istraga protiv bivšeg čelnika FSS i OFK Beograda.

 Istraga i protiv Zvezdana Terzića!  Izvor: MONDO

Okružno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je pokretanje istrage protiv bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Zvezdana Terzića i nekadašnjeg generalnog sekretara Zajednice prvoligaša Milovana Nikodinovića zbog pronevere 1,1 milion maraka od transfera Vanje Grubača iz OFK Beograda u Hamburg pre 10 godina.

Istovremeno, Tužilaštvo je zatražilo i da se osumnjičenima odredi pritvor. Terzić, nekadašnji čelnik OFK Beograda, trenutno je u bekstvu i za njim je policija raspisala potragu 4. marta, i onog trenutka kada bude ušao u zemlju biće mu stavljene lisice.

U saopštenju Tužilaštva navodi se da je Terzić "zadržao 1,1 milion nemačkih maraka za sebe od transfera igrača Vanje Grubača iz OFK Beograda u nemački Hamburg u vreme kada je bio direktor tog beogradskog kluba".

Nikodinović je u vreme transfera bio generalni sekretar Zajednice, a sumnjiči se da je napravio i potpisao lažnu odluku Arbitražne komisije kojom se raskida ugovor izmedu OFK Beograda i Grubača, na štetu kluba i bez znanja tročlane komisije koja odlučuje o tome.

Na osnovu te odluke, izdao je dozvolu za odlazak igrača u inostranstvo, iako je Grubač imao važeći ugovor sa OFK Beogradom.

Predlog za određivanje pritvora upućen je zbog "opasnosti od bekstva" i "zbog postojanja mogućnosti da će ometati krivični postupak uticajem na svedoke". Terzić je još od januara van zemlje, a nedavno je podneo pismenu ostavku na čelnu funkciju u FSS-u.

Niko pouzdano ne zna gde se Terzić zaista nalazi. Navodno je u Londonu, a to misli i njegov advokat. "Blic", međutim, navodi da je Terzić na Crnogorskom primorju.Tu istu informaciju je mnogo ranije obajvio je jedan crnogorski portal.

Trzić je i Beograda je otputovao krajem januara na seminar u Zagreb, odakle je navodno nastavio u SAD na usavršavanje. Iako je najavljivao da se ničega ne plaši, Terzić se nije vratio u Beograd, već je krajem februara tvrdio da nastavlja put u London na lečenje ramena povređenog na skijanju u Francuskoj.

Iako je od tada prošlo više od mesec i po dana, Terzić se nije vratio u Srbiju pa je u međuvremenu policija za njim raspisala potragu.

Ista krivična prijava (zbog pronevere 1,1 milion maraka od transfera Grubača) podneta je i protiv Milovana Nikodinovića (66), bivšeg generalnog sekretara Zajednice prvoligaša koji je uhapšen u petak.

Istražni sudija, iako ga nije saslušao jer je Nikodinoviću pozlilo i prebačen je u bolnicu, odredio mu je pritvor do 30 dana i doneo rešenje o sprovođenju istrage.

Nikodinović je, inače, osumnjičen da bez znanja arbitražne komisije potpisao lažnu odluku na osnovu koje je Grubač raskinuo ugovor s OFK Beogradom i kao slobodan igrač prešao u nemački Hamburg. Bivšeg generalnog sekretara Zajednice prvoligaša policija sumnjiči i da je tim postupkom omogućio Terziću, tadašnjem predsedniku OFK Beograda, da podigne 1,1 milion maraka obeštećenja, koje je, ipak, uplatio nemački klub. Terzić je u dva navrata podigao iz banke 750.000, odnosno 350.000 maraka. Novac, međutim, nije prosledio u kasu kluba sa Stare Karaburme.

Tužilaštvo je navelo da je za delo za koje se terete Terzić i Nikodinović propisana kazna do 12 godina zatvora.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC